Sikeres záróvizsgát tettek a mérnökök az SZTE Mezőgazdasági Karán

Egyetem

A Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karán újdonsült mérnökök tettek sikeres záróvizsgát. Az új félév új képzéssel és kiemelkedő számú mesterképzéses jelentkezővel indul.

Tanulmányai végére ért a Precíziós agrárgazdálkodási szakirányú továbbképzési szak első évfolyama is.  A hallgatók a Mezőgazdasági mérnöki alapképzésen (angol és magyar nyelven, levelező és nappali tagozaton), Vadgazda mérnöki alapképzés levelező tagozaton, Vidékfejlesztési agrármérnöki mesterképzés levelező tagozaton, Mezőgazdasági értékbecslő szaktanácsadó szakon, illetve Precíziós agrárgazdálkodási szakirányú továbbképzésen végeztek.

A vizsgákat a hallgatók a járványügyi intézkedések maximális betartása mellett személyes jelenléttel tették a szakmai és akadémiai bizottságok előtt.

2021. februárban új szakmérnöki képzéssel bővül a Mezőgazdasági Kar kínálata. A Fenntartható precíziós kertészeti szakmérnök/ szakember szakirányú továbbképzési szak a fogyasztói igényeket és az arra való adekvát termelői választ középpontba helyezi. A mai kor követelményeinek megfelelő, specifikus elméleti tudásra alapozó, széles gyakorlati tudást biztosító képzés, a kertészeti növényházi és az ökológiai termesztés területén.

Az Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara országosan első helyen végzett ebben a félévben a Vidékfejlesztési agrármérnöki mesterképzési szakra jelentkezők tekintetében. Összesen 30 fő jelentkezett erre a képzésre különböző egyetemeken, közülük 17-en az SZTE MGK-n kezdik meg MSc tanulmányaikat.