Borászok borásza 2023 Heimann Zoltán

A szekszárdi Heimann Zoltán lett a Borászok Borásza

Gasztro Gazdaság Ország

Átadták a Borászok Borásza díj elismeréseit pénteken Budapesten, az idén a Borászok Borásza Heimann Zoltán szekszárdi szakember lett, akit az elmúlt évek győztesei jelöltek, és a jelöltek maguk közül választották ki a nyertest.

Hirdessen nálunk! Megéri!

A Jövő Borásza díjat kapta Hock Péter, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) borász hallgatója, aki 1 millió forint ösztöndíjat nyert külföldi szakmai gyakorlatra.

A Borászok Barátja elismerésben részesült Ripka Gergely borszakíró, a Táncoló Medve és a Tokaj Guide szerzője. A díjat olyan civil személyiség kaphatja meg, aki tevékenységével kiemelkedő mértékben képviseli a magyar bor érdekeit, és nagyban segíti a magyar borászok munkáját.

Rókusfalvy Pál bormarketingért felelős kormánybiztos, a Borászok Borásza díj alapítója az díjátadó gálán köszöntőjében elmondta, hamarosan véglegesítik a bormarketing stratégiát, amely az összefogásról szól, és fókuszba állítja a kultúrát, a gazdaságot, a hagyományt, az innovációt, a tapasztalatot és az edukációt.

A kormánybiztos kiemelte, a tizenhét évvel ezelőtt indított Borászok Borásza elismerés célja, hogy szakmai közösséget építsen a Kárpát-medencében.
A borkultúra mellé a következő időszakban hozzá kell tenni egy piacképes, hiteles marketingkutatást, és olyan modern, üzletképes modellt, amely sikeressé teszi a borágazatot – tette hozzá Rókusfalvy Pál.

Borászok borásza 2023
Fotó: boraszokborasza.hu

Légli Ottó, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának elnöke – aki 2010-ben nyerte el a Borászok Borásza címet – gratulált az idei kétfordulós verseny jelöltjeinek, és arra bíztatta az ágazat szereplőit, hogy ne egymással versenyezzenek, hanem fogjanak össze az ágazat sikeréért.

A rendezvényen a borász szakma képviselői mellett jelen voltak a kormány egyes tagjai, köztük miniszterek, államtitkárok, valamint nagykövetek, diplomaták, a gazdasági és kulturális élet véleményformálói.

Nyitókép: Heimann Zoltán szekszárdi borász, fotó MTI/Lakatos Péter