-18 fokig süllyedt a hőmérséklet Hajdú-Bihar megyében

Helyi hírek

A téli szezon eddigi leghidegebb éjszakán vagyunk túl, a hófödte keleti tájakon többfelé -15 fok köré, néhány helyen -15 fok alá csökkent a hőmérséklet – írja az Időkép.

A portál mérései szerint Biharkeresztesen volt a leghidegebb, itt -18 fokot mértek.

Pár fokkal mérséklődik a hideg

Ami a folytatást illeti, csütörtökön a megnövekvő felhőzet mellett hosszabb-rövidebb napos időszakokra számíthatunk. Csapadék nem várható. Az ország északi felén helyenként megélénkülhet a nyugati, északnyugati szél. A csúcshőmérséklet keleten -5 és 0, máshol 1 és 7 fok között alakul.

Pénteken az ország nagy részén sok napsütésre van kilátás, felhősebb keleten, északkeleten lehet az ég. Gyenge, vegyes halmazállapotú csapadék este fordulhat elő északkeleten. A Dunántúl északi, keleti felén és a középső országrészben ismét feltámad az északnyugati szél, helyenként erős, viharos lökések kísérik. Hajnalban foltokban pára, köd, zúzmarás köd képződik. A legalacsonyabb hőmérséklet -10, +2, a maximumok pedig -1 és +12 fok között alakulnak.

Szombat hajnalban keleten, északkeleten képződhet pára, köd, ami néhol napközben is beragadhat. Máshol azonban sok napsütésre lehet készülni, csapadék nem várható. Az északnyugati szél a keleti tájak kivételével többfelé élénk, erős lesz. Hajnalban -11, +5, kora délután 0, +7 fokot mérhetünk.