Koronavírus – BM: az operatív törzs szerint nem indokolt a beavatkozás

Ország
Koronavírus

A koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs folyamatosan figyelemmel kíséri a fertőzésre vonatkozó ellenőrzött egészségügyi és járványügyi adatokat. Úgy értékeltek: beavatkozásra nincs szükség – közölte a Belügyminisztérium (BM) kedden az MTI-vel.

Kiemelték, hogy magyar állampolgár fertőzöttsége, koronavírusos megbetegedés Magyarországon nem ismert.
“Az operatív törzs tájékoztatást kért és kapott az MS Westerdam óceánjáró hajóról – az elérhető maximális biztonság okán – hazatérésüket követően a Dél-pesti Centrumkórház – Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet (Szent László Kórház) karantén épületében elhelyezett három magyar állampolgár állapotáról. A tájékoztatás szerint láztalanok, panasz- és tünetmentesek, megfigyelésük folyamatos” – olvasható a közleményben.

A vírus esetleges magyarországi megjelenésének kiszűrésére és lokalizálására, Magyarország polgárainak védelme érdekében az indokolt egészségügyi és járványügyi intézkedések hatékony megszervezésére, valamint mindezek érdekében az állami szervek tevékenységének összehangolására vonatkozó 28 pontból álló akcióterv ütemezett végrehajtása folyamatban van. Újabb beavatkozás nem indokolt – írta a BM.