DK: a veszélyhelyzet meghosszabbítása csak a Fidesz hatalmának bebetonozásáról szól

Ország
Koronavírus

A Demokratikus Koalíció azért nem szavazta meg a parlamentben a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet meghosszabbítását, mert a párt véleménye szerint az csak a Fidesz hatalmának bebetonozásáról, a hatalom ellenőrzés nélküli gyakorlásáról szól – mondta a DK frakcióvezető-helyettese kedden online sajtótájékoztatón.

Arató Gergely szerint az elmúlt év folyamán a kormány visszaélt azzal a hatalommal, amit a veszélyhelyzet bevezetésével megszerzett. Támogatást juttattak a keveseknek, “a fideszes oligarcháknak”, de elfeledkeztek a sokakról, a nehéz helyzetben lévő munkavállalókról, vállalkozókról. Ingyenes parkolást vezettek be, de közben elfeledkeztek a kontaktkutatásról, a tesztelésről – mondta a képviselő.

Hozzátette, a Fideszt a járványhelyzetben egy dolog érdekelte, az, hogy hogyan növelheti a hatalmát és “hogyan tömheti meg a saját zsebét”. Amennyiben a Fidesz érdemi, a járványkezeléshez vagy a gazdaság újraindításához szükséges javaslatokat visz az alkotmányos rendnek megfelelően a parlament elé, akkor azokat a DK hajlandó megvitatni és akár támogatni is – közölte Arató Gergely.

MTI