Kábítószer-terjesztő hálózat

Rendőrség

Bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás három szegedi férfi ellen, akik az elmúlt évben kiterjedt fogyasztói kört építettek ki a városban, melyben főleg amfetamint tartalmazó kábítószereket értékesítettek.

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói a Mélységi és Közterületi Támogató Alosztály segítségével egyszerre tartottak kutatást több szegedi, egy békéscsabai és egy mezőberényi ingatlanban 2020. november 26-án.

A megalapozott gyanú szerint a 40, 41 és 50 éves férfiak társaikkal együtt 2019 végétől egészen elfogásuk napjáig kiterjedt fogyasztói kört hoztak létre a dél-alföldi városban, és részükre elsősorban amfetamint tartalmazó kábítószereket értesítettek. A kábítószert maguk is vásárolták, majd kiadagolták, csomagolták, tárolták és továbbértékesítették fogyasztóiknak, legutoljára 2020. november 26-án. Ekkor csaptak le a rendőrök a három férfire és az egyik futárra.

A férfiak lakásán tartott kutatások során a rendőrök több kilogramm kábítószert – marihuánát, amfetamint-, a kábítószer adagolásához, méréséhez szükséges eszközöket találtak és foglaltak le. Emellett a vagyonvisszaszerzés érdekében a gyanúsítottaktól több személygépjárművet, karórát és készpénzt is lefoglaltak több millió forint értékben.

A nyomozók mind a négy férfit elfogták és előállították, majd őrizetbe vették és az illetékes ügyészségen kezdeményezték letartóztatásuk indítványozását.