Hat kábítószer-kereskedő letartóztatását indítványozta az ügyészség

Rendőrség

A Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el annak a négy férfinek és két nőnek a letartóztatását, akik a gyanú szerint kristállyal kereskedtek.

A megalapozott gyanú szerint a szentesi férfi és élettársa hosszabb időn keresztül, heti rendszerességgel adott el tovább értékesítés céljából kristály elnevezésű, kábítószert tartalmazó anyagot egy másik házaspárnak. A házaspár a kábítószert kis adagokra osztva Csongrádon, illetőleg környékén fogyasztóknak értékesítette. Az eljárás adatai szerint további két férfi volt az, aki sofőrként nyújtott segítséget a házaspárnak a kábítószer szállításában, illetőleg fogyasztókhoz történő eljuttatásában.

A kristály etil-hexedront tartalmaz, amely kábítószernek minősül.

A kábítószer-kereskedelem bűntette miatt indult eljárásban a járási ügyészség valamennyi gyanúsított esetében a szökés, elrejtőzés, az eljárás meghiúsításának és a bűnismétlés veszélyére figyelemmel tett indítványt a letartóztatás egy hónapra történő elrendelésére. A gyanúsítottak közül többen büntetett előéletűek, illetőleg felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje vagy feltételes szabadságra bocsátásuk alatt követték el a bűncselekményt.

Az ügyészi indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a mai napon tartandó üléseken fog dönteni.