Ukrán embercsempész letartóztatását indítványozta a Szegedi Járási Ügyészség

Rendőrség

A Szegedi Járási Ügyészség letartóztatását indítványozta annak az ukrán férfinak, aki 5 illegális határátlépő csempészésében működött közre.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított egy kis teherautóval érkezett Magyarországra azért, hogy illegális határátlépőket csempésszen Nyugat-Európába. A férfi 2022. január 25. napján, éjjel 2 órakor akart felvenni a járműbe Mórahalom külterületén 5, magát török állampolgárságúnak valló személyt, akiket a férfi megbízói juttattak át illegálisan Magyarország területére. A gyanúsított ezután Ausztria irányába indult volna, de a rendőrök ebben megakadályozták, igazoltatták, előállították és őrizetbe vették, míg az illegális határátlépők közül négyen a helyszínről elfutottak.

A gyanúsított utasai a Magyarország területére történő belépéshez és az ország területén történő tartózkodáshoz szükséges feltételekkel nem rendelkeztek.

A több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség a szökés, elrejtőzés és az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel tett indítványt a férfi letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére.

Az ügyészi indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója tart a mai napon ülést, telekommunikációs eszközzel.