Vádat emelt a szegedi ügyészség a férfi ellen, aki veszélyes hulladékot halmozott fel

Rendőrség

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki három éven keresztül engedély nélkül gyűjtött és tárolt hulladékot egy megyebeli kistelepülésen lévő lakóingatlanán.

A vádirat szerint a vádlott 2019 őszétől kezdve nagy mennyiségű hulladékot halmozott fel. 2021. október 7. napján a megyei kormányhivatal illetékes munkatársai tucatnyi, rendszám nélküli, hiányos állapotban lévő gépkocsit valamint tíz köbméternyi fahulladékot találtak a vádlott telkén. Egy héttel később helyszíni ellenőrzést végeztek nála, addigra a bontásra váró roncsokat a vádlott már elszállíttatta. A hulladékgazdálkodási hatóság ellenőrei azonban még ekkor is közel húsztonnányi, mintegy hetvenöt köbméter térfogatú, autóbontásból származó karosszéria-elemeket, motorblokkot, akkumulátorokat, gumiabroncsokat, valamint épületbontásból származó anyagokat találtak, melyek többsége veszélyes hulladéknak minősül. A vádlott 2022 februárjáig a telkét megtisztította, a szemetet hulladékkezelőnél leadta.

A férfi hulladékgazdálkodási engedéllyel nem rendelkezett, annak ellenére, hogy a jogszabály szerint hulladékot gyűjteni csak hulladékgazdálkodásra feljogosító engedély birtokában lehet.

A vádlottat a járási ügyészség veszélyes hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntettével vádolja.

A terhelt bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság dönt.