Csini csajok tánca koronázta meg a Debrecziner Gourmet Fesztivál nyitónapját
Pénteken nyitotta meg kapuit a Debrecziner Gourmet Fesztivál a Nagyerdő szívében, a Békás-tónál.
Pénteken nyitotta meg kapuit a Debrecziner Gourmet Fesztivál a Nagyerdő szívében, a Békás-tónál.
Péntek délután megnyitotta kapuit a Debrecziner Gourmet Fesztivál a Nagyerdőn. A „nyári emlékeink” főzőshow-k mellett kulturális felhozatal is várja a vendégeket, többek között erdei mozi, retro plakát kiállítás, Konyha zenekar és Blahalouisiana-koncert, gasztro stand up Janklovics Péterrel és könyvbemutató.
Milyen érzés körbejárni a világot, és jobbnál jobb ételeket kóstolni? Milyen az, ha az embert különböző országok legjobb éttermeiben már barátként fogadják? Milyen érzés a legínyencebb ínyencek közé tartozni? Erről is mesélt nekünk Jókuti “Világevő” András gasztroblogger, aki idén is jelen lesz a Debrecziner Gourmet Fesztivál gasztroszínpadán, hogy izgalmas történetekkel és magas szintű szakmai hozzáértéssel […]
Már a harmadik év, amikor engem ér az a megtiszteltetés, hogy megnyissam a Lapos Szabadstrandot, idén is ingyenesen várjuk a szegedieket és az ide látogató vendégeinket egészen szeptember 1-ig – írta közösségi oldalán Mihálik Edvin. Kijelölték az úszó sávot, ahol az egész szezon alatt vízi mentők védik a strandolók biztonságát, kihelyeztek a tusolókat és mosdókat, […]
Erzsébet királyné, Károly Róbert királyunk felesége 700 évvel ezelőtt, az élet vizének nevezte a pálinka rozmaringos ősét, a köszvényét kezelve vele. Hazánkban a pálinkafogyasztás mindig is közösségi eseményhez kötött volt, mindegy, hogy mindennapi eseményről vagy ünnepi alkalomról volt szó. Végigkíséri az ember életét a születéstől a keresztelésen az esküvőn át a temetésig. A fiatalabb generáció […]
Évtizedekkel ezelőtt Magyarországon még nem igazán szerették a boltban kapható tésztát, a család tagjai ragaszkodtak a hagyományosan otthon gyúrt tésztához. Aztán a felgyorsult világunkban természetessé vált a kész tészták vásárlása. Pedig a gyúrt tészta készítése nem bonyolult művelet, és az íze nem összehasonlítható a gyári, készen vásárolt tészta ízével.
Manapság szinte bármilyen szeszes italt és kiegészítőt megvásárolhatunk a boltokban. Nem kérdés, hogy hol kapható például kézműves ital, ahogy az sem, hogy hol kapható söröspohár. Mégis sokan vannak, akik hobbi- vagy hivatás szinten foglalkoznak italkészítéssel. Ilyen lehet a sörfőzés. Mi a titka ennek? Valóban megoldható otthon? Az alábbiakban válaszolunk!
Már láthatóan és gőzerővel dolgoznak a Laposon, a szegedi Tisza partjának oly népszerű szabadstrandján – és az egyetlen partszakaszon, ahol legálisan csobbanhat, úszhat a vízben a nagyérdemű.
Június végéig lehet még nevezni a Pest, Buda és Óbuda egyesítésének 150. évfordulójára meghirdetett Budapest 150 Torta pályázatra, amelynek célja egy alapanyagaiban a múltat, megjelenésében a jelent képviselő ünnepi torta megalkotása.
Megosztásra érdemes hírünk van, megtiszteltetés, öröm és hála, amit érzünk: nemrégiben nálunk forgatott a Michelin Guide médiacsapata, a kisfilm már megjelent a hivatalos oldalukon – írta közösségi oldalán Katkó Kriszta.