tram-train

Ennyibe kerülnek majd a jegyek és a bérletek a tram-trainen

Gazdaság Helyi hírek

A próbaidőszak után várhatóan augusztus 1-jétől félóránként közlekednek a vasútvillamos-szerelvények, s onnantól kezdve fizetőssé válik a szolgáltatás. A Promenad24 megszerezte a díjszabást.

Augusztus 1-jétől menetrendszerűen üzembe helyezik a tram-traint, vagyis félóránként fognak járni, és fizetősek lesznek a szerelvények. A MÁV-Start többféle zónát alakított ki a tram-trainen. Az AB zóna a Szeged-Algyő, a BC zóna az Algyő-Hódmezővásárhely, az ABC zóna a Szeged-Algyő-Hódmezővásárhely viszonylatot jelenti, míg a C pedig a Hódmezővásárhely városon belüli közlekedést takarja.

tramtrain

A vonaljegynek négyféle típusa lesz (teljes áron, valamint érvényesíthető a 33, 50 és 90 százalékos kedvezmény), illetve külön kerékpár- és kutyajegy is váltható lesz a szerelvényekre.

Az úgynevezett kétzónás bérlet Szeged-Algyő vagy Algyő-Vásárhely között 11 900 forintba kerül majd teljes áron. A háromzónás Szeged-Algyő-Hódmezővásárhely között 17 800 forint lesz.

 

tram-train

A két-, illetve háromzónás bérletekhez szegedi helyi tömegközlekedési havibérlet is kapcsolódhat, utóbbival kombinálva 21 200 forint lesz az ár. A Szeged-Algyő bérlet pedig szegedi helyi bérlettel együtt 16 580 forint lesz. Vásárhelyen belül 5940 forintba fog kerülni a teljes árú havi bérlet.

Valamennyi bérletre érvényesíthető a 90 százalékos utazási kedvezmény!

tram-train

Szeged és Algyő között 370, Algyő és Hódmezővásárhely között 310 forintért válhatjuk meg a vonaljegyet, Szeged-Algyő-Vásárhely között pedig 465 forintért lehet majd utazni, Vásárhelyen belül 250 forintos jeggyel lehet igénybe venni a vasútvillamost. Valamennyi vonaljegyre érvényesíthető a 33, 50 és 90 százalékos kedvezmény is, lásd alábbi táblázatunkat! – A tram-trainen külön jeggyel szállíthatók a kutyák és a kerékpárok is, mostanra kiderült: 235 forint ellenében, legyen szó négylábúról vagy kétkerekűről – írta a promenád.hu.

Borítókép: Frank Yvette