Várostakarítás Szeged

Várostakarítási munkák kezdődnek Szegeden – bizonyos városrészeken parkolási tilalom lesz érvényben

Helyi hírek
A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. és a Szegedi Közlekedési Kft. közös várostakarítási munkát szervez 2024. március 11. és 14. között – hívta fel a figyelmet a  Szegedi Közlekedési Kft. hivatalos Facebook oldalán egy posztban. 

A takarítás kézi erővel és seprűs takarítógépjárművekkel kerül megvalósításra, a forgalmi sávok mellett a parkolók, útpadkák is feltakarításra kerülnek. Az érintett útszakaszokon a munkavégzések alatt reggel 08:30 és délután 14:00 óra között időszakos forgalom lassításra és forgalom terelésekre kell számítani, valamint parkolási tilalom lesz érvényben.

“Kérjük fokozottan figyeljék a kikerülő tiltó táblákat. A munkák végeztével a parkolók fokozatosan megnyitásra kerülnek a takarításban érintett utcákban. A tiltás ellenére a táblán belül parkoló járművek elszállításra kerülnek!” – áll az SZKT bejegyzésében.

A gépjárművel közlekedők türelmét és fokozott figyelmét kérik, illetve alkalmanként segítségét is, hogy rendben és terv szerint kerüljön végrehajtásra ez a közcélú városszépítő akció.

Arról, hogy pontosan hol és mikor takarítanak, ennek okáért pedig hol lehet majd parkolási tilalomra számítani, ide kattintva tájékozódhatnak.

(Szegedi Közlekedési Kft.)

Fotó: Frank Yvette