Véget ért az I. Sounds of Szeged tehetségkutató verseny – mutatjuk, ki lett a győztes

Helyi hírek

Véget ért az I. Sounds of Szeged tehetségkutató verseny, amely a  Szegedi Ifjúsági Napok – SZIN és a University of Szeged közös szervezésében jött létre. Az első három helyezett felléphet a 2024-es Szegedi Ifjúsági Napokon. Mutatjuk, kik ők.

A szakmailag elismert kezdeményezés a szegedi kötődésű amatőr zenészeknek nyújtott lehetőséget zenei karrierjük fejlesztésére. A verseny nyertese mentorprogrammal, fellépési lehetőséggel és egyéb jutalmakkal gazdagodott.

A jelentkezést követően a kiválasztott zenekarok online előválogatón vettek részt, ahol a közönségszavazatok és a stáb döntése alapján jutottak tovább az elődöntőbe. Az ingyenesen látogatható elődöntők helyszíne az IH Rendezvényközpont volt. Ezekre 2024. június 21., 22., 28., 29-én került sor.

A döntő ugyanitt, július első hetében volt, ahol Magyarországon szakmailag elismert zenészekből, menedzserekből, programszervezőkből álló zsűri várta a versenyzőket. A szervezők az első három helyezettet díjazzták, akik a jutalmak mellett fellépési lehetőséget kaptak a Coca-Cola SZIN Fesztiválon a Szegedi Tudományegyetem színpadán. A döntőben több mint 400 helyszíni szavazat és több mint 3000 online szavazat érkezett.

Díjazottak:

  1. Helyezett The Roving Chess Club
  2. Helyezett imago mundi
  3. Helyezett Beni AP Benedek Ágoston-Papp

Különdíjat kapott az imago mundi, ennek köszönhetően három dalukat stúdióban is rögzíthetik.

(SZTE, Sounds of Szeged hivatalos Facebook-oldala)

Fotó: Sounds of Szeged hivatalos Facebook-oldala