Szeged, közpark, Attila utca, Löw Lipót park, Löw Immánuel park, rekonstrukció, belváros

Elkezdődött az új közparkok kiépítése az Attila utcában, Szegeden – képgaléria

Helyi hírek

Ahogyan arról a Szegedi Nap is beszámolt, két új közparkot alakítanak ki az Attila utcában, Szegeden, melyek a város két világhírű rabbijának nevét viselik majd. A parkokban emlékművet állítanak Lőw Lipót és Lőw Immánuel tiszteletére.

Az emlékmű tervezésével Székó Gábor szobrászművészt bízta meg a szegedi önkormányzat. Az alkotás süttői mészkőből készül. Az emlékművet a tervek szerint ősszel avatják fel a Holokauszt 80 programsorozat keretében. Ekkor a két rabbi életét és munkásságát bemutató konferenciát is szerveznek.

Botka László, Szeged polgármestere hivatalos Facebook-oldalán osztotta meg a két tudós rabbiról elnevezett, közparkokról készült tervezetet, amelyen jól látszik, hogy az önkormányzat egy olyan közösségi teret képzelt el, ahol minden korosztály kikapcsolódhat, feltöltődhet.

A polgármester bejegyzésében kiemelte: hőségtűrő növényeket, 15 fát és 1200 cserjét ültetnek majd a parkokba, emellett korszerű világítást alakítanak ki, padokat és kerékpártámaszokat helyeznek el a területeken.

(Botka László hivatalos Facebook-oldala)

Fotó: Frank Yvette