II. Szegedi Gin & Rum Gasztro Fesztivál

Ínyenc Kalandok a Múzeumban: Gin & Rum Kóstolókkal hódít Szeged exkluzív gasztro fesztiválja

Party Zone

Szeptember 6. és 8. között második alkalommal rendezik meg Szeged egyik legkülönlegesebb eseményét, a Szegedi Gin & Rum Gasztro Fesztivált. A Móra Parkban megrendezett háromnapos szemle, számos exkluzív programmal várja az érdeklődőket, akik a prémium italok mellett gasztronómiai és zenei csemegék közül is válogathatnak.

A fesztivál idei újdonsága, egyúttal különleges programeleme a Móra Ferenc Múzeumban szervezett extravagáns múzeumlátogatással egybekötött gin-rum kóstoló, amely egyedülálló élményt kínál a résztvevők számára. A látogatás során öt különböző szobában zajlanak a kóstolók, amelyeken neves márkanagykövetek és a Magyar Bártender Szövetség elnökségének tagjai tartanak előadásokat. A látogatók nemcsak a prémium italokat ízlelhetik meg, hanem mélyebb betekintést is nyerhetnek azok történetébe, készítési folyamatába és a legújabb trendekbe.

A kóstolók során minden helyszín különleges atmoszférával várja az érdeklődőket, amely harmonizál a kínált italok karakterével. A sorozat csúcspontja a múzeum legfelső szintjén található panorámaterasz lesz, ahol a résztvevők egy naplementés selfie-t is készíthetnek, miközben Szeged látképében gyönyörködhetnek prémium italok társaságában.

A Móra Ferenc Múzeumban rendezett kóstolókra a fesztivál pénteki és szombati napján kerül sor, külön gin és rum tematikával, amelyekre előzetes jelentkezés szükséges. A helyek korlátozott számban érhetők el, így érdemes időben regisztrálni, amely garantáltan különleges élményt nyújt a gasztro kalandoroknak. A regisztráció részletei a ”II. Szegedi Gin & Rum Gasztro Fesztivál” Facebook eseményében találhatók.

A történelmi falak közötti ízutazáson túl több, mint 100 féle gin és rum, kiemelkedő gasztrokínálat, sztárséfek (pl. Rácz Jenő, Wossala Rozina) és egyedülálló zenei programok is színesítik a hétvégét, amelyek között mindenki megtalálhatja a számára legkedvesebb stílust.

A II. Gin & Rum Gasztro Fesztivál célja, hogy Szeged egy újabb prémium minőségű rendezvénnyel gazdagodjon, amely nemcsak az italok és ételek szerelmeseinek nyújt felejthetetlen élményt, hanem egyben a város kulturális életét is gazdagítja. A rendezvény mindenki számára ingyenesen látogatható, így a szervezők szeretettel várnak minden érdeklődőt, hogy közösen ünnepeljék a minőségi italokat, ínycsiklandó ételeket és a színes programokat szeptember 6. és 8. között a Móra Parkban.

(Szegedi Gin & Rum Gasztro Fesztivál sajtóközleménye)

Fotó: Szegedi Gin & Rum Gasztro Fesztivál