Szeged, Szegedi Ifjúsági Napok, SZIN, fesztivál, koncert, buli, fiatalok

SZTE Színpad: a feltörekvő tehetségek és a szupersztárok találkozóhelye a SZIN-en

Helyi hírek

Ügyességi vetélkedők, bemutatók, alumni beszélgetések, szelfi pont, valamint anyajegyszűrés, vérnyomás- és vércukormérés, illetve vércsoport-meghatározás várja a fesztiválozókat az egyetem gömbsátránál a SZIN-en. Az SZTE Színpadon pedig idén is színvonalas zenei produkciók kapnak helyet. Az ötletgazdát, Gór-Nagy Gábort kérdeztük röviden.

A Szegedi Tudományegyetem hosszú ideje az egyik főbb támogatója a Szegedi Ifjúsági Napoknak, három éve azonban a felsőoktatási intézmény és a fesztivál szorosabbra fűzte egymással kapcsolatát és együttműködésbe kezdett, minek köszönhetően az egyetem immár egy színpaddal is büszkélkedhet Szeged nyárzáró buliján.

Az ötletgazda annak idején Gór-Nagy Gábor, a Szegedi Tudományegyetem Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóságának munkatársa volt. A részletekről most ő mesélt.

– Szerettük volna, ha az egyetem azon felül, hogy a fesztivál egyik főbb támogatója, megjelenik ezen a négynapos eseményen, de nem úgy, mint a civil falu egyik kiállítója. Erre az apropóra építettük fel az SZTE gömbsátrának ötletét, és később ezen apropó kapcsán jött létre az SZTE Színpad is, ami rendszerint helyet ad a feltörekvő tehetségeknek és a szupersztároknak egyaránt – kezdte gondolatai Gór-Nagy Gábor.

Szeged, Szegedi Ifjúsági Napok, SZIN, fesztivál, koncert, buli, fiatalok
Az SZTE Színpad előtt, nemsokkal a nyitás után.

Elmondta: a fellépők sora az SZTE Színpadon a híres JATE Klub line up-jához hasonlítható leginkább, ezt tavaly is, és idén is a SZIN szervezői gárdája rakta össze, az egyetem ebben az esetben, mint szponzor jelenik meg. A gömbsátorba, és az aköré épült programok már az SZTE Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóságának köszönhetők.

– Idén is ügyességi vetélkedők, bemutatók, alumni beszélgetések, szelfi pont, valamint anyajegyszűrés, vérnyomás- és vércukormérés, illetve vércsoport-meghatározás várja a fesztiválozókat az egyetem gömbsátránál. Az SZTE igyekszik a SZIN-en is képviselni hármas misszióját, ami az oktatás, kutatás és a gyógyítás. Emellett nem titkolt célja, hogy ízelítőt adjon jövendőbeli hallgatóinak abból, ami egy-egy karon várható – mesélte az ötletgazda.

Az SZTE Színpadot érintve továbbá kiemelte: idén rendezték meg Szegeden először a Sounds of Szeged tehetségkutató versenyt, amely a  Szegedi Ifjúsági Napok és az University of Szeged közös szervezésében jött létre. A tehetségkutató első három helyezettje pedig felléphet a 2024-es Szegedi Ifjúsági Napokon, az SZTE Színpadán.

Az SZTE gömbsátrához szervezett programok sora itt, az SZTE Színpadon fellépők sora pedig itt érhető el.

Pósa Tamara

Fotó: Frank Yvette