Szeged, Csongrád-Csanádi Kereskedelmi és Iparkamara, kamara, Női Vezetői Klub, vállalkozók, vezetők, Üzletasszony találkozó

Üzletasszony-találkozó Szegeden: sikeres kapcsolatépítés és fejlődés a női vállalkozók körében

Helyi hírek

Idén is hatalmas érdeklődés övezte a kamara Női Vezetői Klubja által szervezett Üzletasszony-találkozót, amely immár negyedik alkalommal került megrendezésre. A rendezvényen mintegy hatvan hölgy vett részt, köztük távolabbról érkezett vendégek is, például a Fejér Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara képviselői, valamint Aradról Kranowszky Andrea, a CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. munkatársa is jelen volt – olvasható a cskik.hu oldalán.

A találkozó első szakaszában dr. Bús Enikő, a BBweb.hu és a Landing24.hu vezető reklámszövegírója, valamint szövegírás oktatója tartott előadást. Elmondása szerint egy sikeres vállalkozás lényege nem csak a termékek vagy szolgáltatások bemutatása, hanem az, hogy miként tudják megváltoztatni az ügyfeleik életét. A hölgyeknek arra hívta fel a figyelmét, hogy a transzformáció erejét érdemes hangsúlyozni, mivel a vásárlók nem csupán termékeket keresnek, hanem megoldásokat, amelyek javítják az életüket. A tanácsa az volt, hogy minden vállalkozás fogalmazzon meg egy világos üzenetet, amely azt mutatja be, hogy a termék vagy szolgáltatás hogyan teszi jobbá, könnyebbé vagy boldogabbá az ügyfelet.

Ehhez elengedhetetlen, hogy a vállalkozók az ügyfeleik szemszögéből nézzenek a világra – fontos megérteni, mire vágynak, milyen problémáik vannak, és milyen hatékony megoldásokat tudnak kínálni számukra. Dr. Bús Enikő hangsúlyozta, hogy nem elég a vásárlókat a céljukhoz eljuttatni, hanem megerősítést is kell adni nekik, hogy érezzék, képesek bármit elérni. Ez az érzés fontos része a sikernek, és a vállalkozás akkor lehet igazán sikeres, ha ezt az érzést tudja kiváltani ügyfeleiben.

Az esemény második felében üzleti tárgyalásokra került sor, azonban nem a hagyományos módon, hanem egy „rapidrandi” formájában, ahol a résztvevők mindössze két percet kaptak arra, hogy bemutatkozzanak és kapcsolatokat alakítsanak ki. Novákné Halász Anna, a Női Vezetői Klub vezetője kiemelte, hogy korábban dr. Bús Enikő már tartott előadást arról, hogyan lehet egyetlen mondattal bemutatni magukat a vállalkozóknak, így a résztvevők most élesben is hasznosíthatták az ott megszerzett tudást.

Novákné Halász Anna hozzátette, hogy évről évre egyre több női vállalkozó csatlakozik a találkozóhoz, amelynek célja a kapcsolatépítés és az együttműködések kialakítása. Ezek a kapcsolatok hozzájárulnak ahhoz, hogy a Csongrád-Csanád vármegyei nők sikeres vállalkozásokat vezessenek.

Fotó: Frank Yvette