Szeged, megújul, felújítás, Toldy Utcai Óvoda, óvoda, tornaszoba

Megújult a Toldy Utcai Óvoda tornaszobája Szegeden

Helyi hírek

A szegedi önkormányzat az elmúlt másfél évben a város mind a 41 óvodáján sikeresen hajtott végre különböző fejlesztéseket. Volt, ahol napelemrendszereket, volt, ahol klímaberendezéseket, játszóeszközöket cserélt le vagy szereltetett fel, emellett pedig a zöld területeket is növelte az intézményeken belül és kívül egyaránt. Most a Toldy Utcai Óvoda került sorra, ahol a tornaszoba egy része már megújult. A terem teljes egészében szeptember végére készül el.  A beruházások összesen eddig közel 456 millió forintba kerültek.

A Toldy Utcai Óvodában az épület pincéjében kialakított tornaszobát, és a hozzákapcsolódó folyosót, öltözőt és vizesblokkokat újítattja fel a szegedi önkormányzat.

A kivitelező a helyiségek oldalfalainak injektálással történő, utólagos vízszigetelését végezte el. A helyiségek oldalfalait ellátta új szárítóvakolattal és 182 négyzetméteren keresztül be is festi majd azt. Emellett felújították a toalettet és a tusoló helyiségeket is, ami azért is fontos, mert a tornaszobát a Toldy Utcai Óvoda 6 csoportja használja, és mellettük a Nádor Utcai Óvoda 3 csoportja is itt szokott tornázni, így aztán ezeket a helyiségeket most már minden gyermek sokkal komfortosabb módon tudja használni.

Korábban a teljes elektromos hálózatot is korszerűsítették az intézményben, idén pedig a felsorolt munkálatokon kívül, az év elején a földszinti belső udvari nyílászárókat (5 ablak és 1 ajtó) is lecserélték.

(Szeged Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának közleménye)

Fotó: Frank Yvette