Szeged, Európai Autómentes Nap, troli, gyerekek, közlekedés, Dugonics tér

Szeged idén is csatlakozott az Európai Autómentes Naphoz – képgaléria

Helyi hírek

Szeged 2002 óta aktív résztvevője az Európai Mobilitási Hét programjainak, melynek keretében idén is színes programok várták az érdeklődőket az Európai Autómentes Nap helyszínén, 2024. szeptember 20-án.

Idén szeptember 16. és 20. között 22. alkalommal rendezték meg az Európai Mobilitási Hetet, amelynek célja most is a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése volt. Európa legnagyobb közlekedési-környezetvédelmi kampánya évről-évre egyre népszerűbb Magyarországon. A kampány egy összeurópai kezdeményezés része, amely kifejezetten az ésszerű közlekedés gazdaságnövelő hatásaira helyezi a hangsúlyt.

Az Európai Autómentes Nap szegedi eseményei idén is a Szegedi Városkép és Piac Kft. és a Szent Györgyi Albert Agóra szervezésében kerültek megrendezésre a Dugonics téren, 2024. szeptember 20-án.

Az Anna kútnál az arra tekerőket bringás reggeli várta ma az AlföldiASzC Fodor József Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskola és a Pick Szeged Zrt. jóvoltából. A Dugonics tér pedig számos, gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt érdekes és hasznos programnak adott otthont.

Az érdeklődőket a téren a Csongrád- Csanád Megyei Rendőr- Főkapitányság, a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal, a Magyar Vöröskereszt Csongrád- Csanád Megyei Szervezete, a Magyar Államvasutak, a Napos Oldal a Sérült Emberekért Alapítvány, a Szegedi Vadaspark, a Kövér Béla Bábszínház, a Csongrád Megyei Szervátültetettek Sport és Érdekvédelmi Egyesülete, a Szegedi Közlekedési Társaság és Volánbusz Zrt. várta.

Szemléletformáló játékok, vetélkedők, biztonsági bemutatók, koncertek és előadások tették színesebbé Szegeden az Európai Autómentes Nap délelőttjét.

Fotó: Frank Yvette