Szeged, Móra Ferenc Múzeum, múzeum, kultura, kiállítás, művészet, turizmus, látnivaló

Két szegedi vendéglátóhely is részt vesz az országos Étterem héten

Helyi hírek

Idén már tíz Michelin-ajánlású vendéglátóhely vesz részt az országos Étterem héten, amelyet október 10. és 27. között rendeznek meg országszerte csaknem kétszáz étterem részvételével.

A közönséget idén több mint 180 étterem várja kedvező, fix árú menüsorokkal, közülük számos résztvevő a magyar gasztronómiai szakkiadványok szerint a Top100-ba tartozik, tíz pedig a Michelin ajánló katalógusában is szerepel – közölték a szervezők szerdán az MTI-vel.

A résztvevő éttermek kifejezetten a rendezvényre állítják össze válogatott alapanyagokra épülő, háromfogásos menüsoraikat, amelyeket egyedi, fix áron kínálnak. Az árak nem változtak tavaly óta, így a top kategóriában 5900 forinttól, a prémium kategóriában 7900 forinttól, az exkluzív besorolású éttermekben pedig 9900 forinttól lehet elérni a menüket, szervizdíjjal együtt.

A rendezvény érdekessége, hogy kifejezetten ritka és különleges fogások is bekerülnek a kínálatba. Ilyen lesz idén a kakasgulyás, a fácánesszencia, a bárány consommé bárány raviolival, a rántott malacfül, a hortobágyi Angus rib-eye steak, a Wagyu marha, az őz carpaccio, a szarvasbélszín, a BBQ lazac, a Szent Jakab-kagyló, a vörös tonhal, a mákos gubás tiramisu vagy a csokoládé szarvasgombával.

Néhány étterem kedvező, kiegészítő felár ellenében még szélesebb választékot is kínál. Erről tájékozódni, valamint a vendéglátóhelyekre asztalt foglalni szerdától a www.etteremhet.hu weboldalon van lehetőség.

Az, hogy melyik két szegedi vendéglátóhely csatlakozott az Éterrem héthez, ide kattintva tekinthető meg.

(MTI)

Fotó: Frank Yvette