Jelentős eszközadományt kapott a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kara. Fotó: SZTE/Kovács-Jerney Ádám

Jelentős eszközadományt kapott a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kara

Egyetem

2,5 millió forint értékű, a legmodernebb érzékelőkkel és hálózati technológiákkal felszerelt eszközcsomagot adományozott a Balluff Elektronikai Kft. az SZTE Mérnöki Karának, ezzel is támogatva a felsőoktatás és a kutatás területén folytatott munkát.

Az SZTE Mérnöki Kara, mint a régió egyik vezető műszaki képzési intézménye, kiemelt figyelmet fordít arra, hogy hallgatóit a legkorszerűbb tudással és gyakorlati tapasztalatokkal lássa el. A kar három fő küldetése – a kiváló oktatás, az innovatív kutatás és a társadalmi felelősségvállalás – jegyében folyamatosan fejleszti infrastruktúráját és bővíti kapcsolatait a vállalati szférával.

A Balluff Elektronikai Kft. által adományozott, 2,5 millió forint értékű, a legmodernebb érzékelőkkel és hálózati technológiákkal felszerelt eszközcsomag jelentős mértékben hozzájárul ahhoz, hogy a mérnökhallgatók a legújabb ipari trendekkel összhangban álló gyakorlati ismereteket szerezzenek. Az adományozott eszközök segítségével a hallgatók olyan projektekben vehetnek részt, amelyek során megismerkedhetnek az ipar 4.0 technológiáival, és fejleszthetik problémamegoldó képességeiket.

– Nagy örömünkre szolgál, hogy a Balluff Elektronikai Kft. felismerte intézményünk munkájának jelentőségét, és ilyen nagylelkű támogatást nyújtott nekünk – mondta Prof. Dr. Sárosi József, az SZTE Mérnöki Kar dékánja.

Hozzátette: ez az adomány nemcsak az oktatás színvonalának emeléséhez járul hozzá, hanem erősíti a kar és a vállalatok közötti együttműködést is.

A Balluff Elektronikai Kft., mint a szenzortechnológia egyik vezető szereplője, elkötelezett az innováció és a fenntarthatóság iránt. Az adományozással a vállalat is szeretné támogatni a jövő mérnökeinek képzését és hozzájárulni a magyar ipar versenyképességének növeléséhez.

(SZTE)

Fotó: SZTE/Kovács-Jerney Ádám