Szeged, Szegedi Gin & Rum Gasztro Fesztivál, fesztivál, Móra park

Szeged krémje a Móra Parkban töltötte a hétvégét – Véget ért a II. Szegedi Gin és Rum Gasztro Fesztivál

Gasztro

A hétvégén ismét hatalmas sikerrel zajlott le a II. Szegedi Gin és Rum Gasztro Fesztivál a Móra Parkban. Az ingyenes, háromnapos rendezvény látogatói felejthetetlen élményekkel gazdagodhattak, hiszen a gasztronómia, a minőségi italok és a különleges zenei programok ötvözete valódi prémiumfesztivál élményt nyújtott a résztvevőknek.

A rendezvény egyik kiemelt eleme a sztárséfek főzőshowja volt, ahol a közönség élőben követhette a gasztronómia nagyágyúinak, többek között Rácz Jenőnek, Wossala Rozinának és Szikra Gabriellának a bemutatóit. A főzőshowk mellett kilenc különböző gasztro-kiállító kínált egyedi, a fesztivál hangulatához illeszkedő menüsort és különlegességeket a gasztro udvarban, délelőttől egészen késő estig.

A gin és rum kedvelői több, mint 100 féle különleges ital közül válogathattak, köztük olyan exkluzív gin is bemutatásra került, amely nemcsak Magyarországon, hanem egész Európában itt volt először kóstolható.

A fesztivál zenei programja is rendkívül változatos volt: olyan fellépők biztosították a különleges atmoszférát, mint a Vasovski Live, Gáspár Laci és a Jazzy Live, valamint Gájer Bálint. Az élőzenei produkciók mellett DJ-k szolgáltatták a háttérzenét, akik a múzeum épületére vetített lenyűgöző fényfestés mellett pörgették a zenét kora délutántól egészen zárásig. Az egyébként is páratlan hangulatot pedig fashion show, flairshow, tűzshow, salsa és dobos felvonás paprikázta fel.

A fesztiválra  idén számos hazai híresség is ellátogatott, többek között Balog Levente és Dobos Evelin, akik elismerő szavakkal illették Szeged prémiumfesztiválját. A múzeumi gin és rumtúrák során vendégek százai merültek el az italok történetében és ízvilágában, megismerve azok eredetét és különlegességeit.

A Móra Park mindhárom napon estére megtelt élettel, pezsgő hangulattal, baráti beszélgetésekkel. A II. Szegedi Gin és Rum Gasztro Fesztivál a stílusos szórakozás, a kulturált italfogyasztás és a gasztronómiai élmények új kedvencévé vált.

A szervezők már el is kezdték a következő évi fesztivál tervezését, így érdemes a @ginrumfeszt Instagram oldalt követni, ahol az időponton kívül minden fontos információ hamarosan elérhető lesz.

(Szegedi Gin & Rum Gasztro Fesztivál)

Fotó: Frank Yvette