Botka László és Pál Tamás

Pál Tamást köszöntötték Szeged aranyérmével a szabadtéri játékok megnyitóján

Botka László polgármestere köszöntőjével megnyílt a Szegedi Szabadtéri Játékok idei évada, Petőfi Sándor életéről szóló Szabadság, szerelem! – Petőfi, a vitéz című tánc-szín-játék ősbemutatóját láthatta a közönség.

Röszke közúti határátkelő

Szombaton csak kilépésre használható a Röszke közúti határátkelőhely

A kilépés gyorsítása érdekében szombaton csak a Magyarországról kilépő utasok használhatják a Röszke közúti határátkelőhelyet – közölte a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság péntek délután a rendőrség honlapján. Szombaton 7 órától 19 óráig a belépő forgalom szünetelni fog a közúti átkelőn, de az autópálya-átkelőn folyamatos lesz a beléptetés. A megyei rendőr-főkapitányság, valamint a szerb társszervek célja, hogy […]

Szegedi Vízi Színház

Kánikulai matinéval tért vissza a Tisza-partra a Szegedi Vízi Színház

Harmadszor szervezi meg nyári fesztiválját a Szegedi Vízi Színházat július 1. és 10. között a Szegedi Pinceszínház. A szezon pénteken este egy ősbemutatóval indul, A szegedi boszorkányok című történelmi thrillert a fiatalokból álló Genéziusz Színház társulata adja elő Tisza-parton.

SZTE teniszpálya

 SZTE teniszpályát avattak az újszegedi ligetben

Mint olyan sok jó dolog Szegeden, az újszegedi Erzsébet-ligetben található teniszcentrum is Szent-Györgyi Albert nevéhez fűződik. A Nobel díjas tudós amellett, hogy aktívan játszott ezeken a pályákon, az egyik alapítója is volt. A korszerű, előremutató létesítmény egy komplett felújítással ünnepelte 100. évfordulóját.