Öt elítélt érettségizik a szegedi Csillag börtönben

Helyi hírek Ország Rendőrség

Az idén öten érettségiznek magyar nyelv és irodalom, matematika, történelem, angol nyelv, földrajz tantárgyakból a Csillagbörtön iskolakörletén – szúrta ki a szegeder.hu.

Ma reggel a magyar nyelv és irodalom írásbelikkel folytatódtak az érettségi vizsgák. Ebből a tárgyból középszinten 72 569, emelt szinten pedig 1771 tanuló ad számot tudásáról. A következő hetekben 1163 helyszínen várhatóan több mint 111 100-an érettségiznek. A vizsgákat a középiskolák és a kormányhivatalok szervezik, azok lebonyolításában 3171 érettségi vizsgabizottság működik közre.És van, ahol a szervezés eltér a szokványostól.

A börtönben az érettségi – majdnem – úgy zajlik, mint más külső oktatási intézetekben.

A tanulók az érettségire készülés folyamata során megértették, hogy tanulni, tudni jó érzés, az ember önbecsülése is növekszik, és máshogy képes látni a világot széleskörű ismeretek birtokában. Az idei tanévben az áprilisi adatok alapján összesen 252 fő jár iskolába, ebből 80 fő általános iskolai-, 172 fő középiskolai tanulmányokat folytat – írja a büntetés-végrehajtás portálja.

A Szegedi Fegyház és Börtönben 2004 óta érettségizhetnek elítéltek. Az eltelt idő folyamán évente átlagosan 10-12 fogvatartott maturált. Közülük többen szakmát tanulnak, jelenleg közel kilencven elítélt jár a börtönben a Szegedi Szakképzési Centrum képzéseire.

Nyitókép forrása: büntetésvégrehajtás