Szeged, Dugonics tér, villamos, tömegközlekedés

Szombattól tizenegy napos vágányzár lesz 3/3F és 4-es villamosvonalakon

Gazdaság Helyi hírek

Június 17-én szombat üzemkezdettől június 27-én üzemzárásig a Tisza Lajos krt. Hajnóczy utca és Gutenberg utca közötti szakaszán a közös közösségi közlekedési sávban útburkolat javítási munkákat végeznek, ezek érintik a 3-as, a 3F-es, a 4-es villamos vonalakat. Erre az időre az Anna-kút – Vadaspark/Fonógyári út/Kecskés közötti szakaszán ideiglenes vágányzár lép életbe.

A villamosok Tarján végállomás és Anna-kút közötti vonalszakaszon közlekednek. Anna-kút és Vadapark/Fonógyári út/Kecskés végállomás között villamospótló autóbuszok járnak majd.

A 3/3F-es és 4-es jelzésű villamosok és a villamospótló autóbuszok közötti átszállási kapcsolatot az Anna-kút (Tisza Lajos krt.) megállóhelyeken biztosítja az Szegedi Közlekedési Társaság. A vágányzárhoz kapcsolódóan a 3/3F vonali villamospótló autóbuszok a Veresács utca megállóhelyet egyik irányban sem érintik.

A gördülékenyebb közlekedés érdekében a munkák ideje alatt a „8” és „10” jelzésű trolibuszok Szent István tér irányban a régi Anna-kúti megállóhelyet használják, valamint Volánbusz Zrt. által közlekedtetett 20-as jelzésű autóbuszok Dugonics tér irányban az Anna-kút (Tisza Lajos krt.) megálló helyett a régi Kálvin téri buszmegállót, valamint Glattfelder Gyula tér irányban a régi Anna-kút megállóhelyet használják.

További részletek az SZKT honlapján olvashatók

Nyitókép: Frank Yvette