Szeged, Prágai látszerészet, 50 éves, szemüveg, vállalkozás, Bartók tér

Ötvenedik születésnapján ünnepelte szerdán a szegedi Prágai Látszerészet

Gazdaság Helyi hírek

A családi vállalkozás 1973 óta üzemel, azt Prágai András Mihály alapította Szegeden a Bartók Béla tér 11. szám alatt. Pontosan június 28-án bérelte ki az IKV-tól a családi vállalkozás zászlóshajójaként is emlegetett Prága Látszerészet üzlethelyiségét.

Tavaly nyílt meg Boutique Optique by Prágai optikai és divat kiegészítőket értékesítő üzletük az első szomszédságában, a Bartók tér 5. szám alatt, így Szegeden már három helyszínen vannak jelen: késő ősz óta ugyanis az újszegedi MÁV-rendelőben is megtalálhatóak.

A gyökerek erősek, Prágai Andrásné Rózsának korábban Európa egyik legnagyobb optikai hálózatában dolgozott üzletvezetőként. Az ő keze alatt nyitott meg 1986-ban közép-kelet Európa legnagyobb optikai üzlete és kontaktlaborja 640 négyzetméteren Szegeden, a Kelemen utcában.

A 90-es évek elejétől már kizárólag optikai termékekkel foglalkoztak, így alakult meg a mai Prágai Látszerészet. A két üzletág mára kezd egybefonódni, különösen a prémium minőségű, exkluzív ruházati termékek és szemüvegek esetében. Így azt gondolták, Szegeden egyedülálló módon, újra létrehozunk egy ilyen üzletet, visszatérnek a gyökerekhez, és megalapítják a Butique Optique by Prágait.

Fotók: Frank Yvette