Január 8-án megkezdik Szegeden a fenyőfák begyűjtését

Helyi hírek

Vízkereszt napjával január 6-án elkezdődik a karácsonyfa-bontási időszak. Szeged Megyei Jogú Város területén a fenyőfák begyűjtését a Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. végzi, díjmentesen.

A fenyőfák begyűjtésének időpontja 2024. január 08. napjától 2024. február 02. napjáig tart a városban – értesítette a lakosságot közösségi oldalán a Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. Bejegyzésükben arra kérték a szegedieket, hogy a fenyőfákat, a kommunális hulladékgyűjtő edényzetek mellé helyezzék ki, reggel 6 óráig.

„Kérjük, hogy a kidobandó karácsonyfákat díszítésmentesen (dísz, szaloncukor papír, fenyőfatalp nélkül) szíveskedjenek kihelyezni az ingatlanuk elé oda, ahova a hulladéktároló edényüket szokták kirakni. Amennyiben a kihelyezett fenyő hossza meghaladja a 1,5 métert, akkor szíveskedjenek azt kettévágni, mivel nem helyezhető a jármű garat részébe 1,5 méternél nagyobb hulladék. Kérjük, hogy a szelektív gyűjtőszigetek és szelektív anyagok begyűjtésére kihelyezett hulladékgyűjtő edények köré NE helyezzék el a feleslegessé vált fenyőfáikat”

– állt a Facebook posztban.

Továbbá tájékoztatták a lakosokat arról is, hogy a fenyőfák térítésmentesen leadhatók a hulladékudvarokban, nyitvatartási időben, amelyről ide kattintva tájékozódhatnak.

(Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. hivatalos Facebook oldala)

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt