Szeged, felújítás, Béketelepi Óvoda, udvar, Fodor Antal, óvoda, csúzda, mászóka, gyerek

Megújult a a Béketelepi Óvoda udvara Szegeden

Helyi hírek

A szegedi óvodai és bölcsődei udvarok és játékok felújítására, bővítésére tavaly és idén került sor, 184 millió forint értékben. Ebből az idei év tavaszán egy bölcsődében és 10 óvodában összesen 15 ezer négyzetméteren végeztek talajelőkészítést és füvesítést, 16 millió forintból. A programban részt vett a Béketelepi Óvoda és a Jerney Óvoda, valamint a Vitéz Utcai Bölcsőde, a Felsővárosi, a Makkosházi, a Tünde Téri, a Cső Utcai, a Hétvezér Utcai, Tisza-parti, a Vedres Utcai és a Földmíves Utcai Óvoda is.

A Béketelepi Óvodában emellett megújult továbbá idén az udvari gumiburkolat 115 négyzetméteren és elkészült a hozzákapcsolódó 60 négyzetméter összalapterületű teraszok felújítása is, amely összesen 19,4 millió forintba került. A teraszok felújításához kapcsolódóan megújultak a járdák is, 72 négyzetméteren közel 3 millió forintból.

Emellett a szegedi önkormányzat saját forrásból eddig összesen 13 bölcsődébe és 27 óvodába 69 klímaberendezést telepített. A közel 50 millió forint értékű fejlesztési programban ugyancsak részt vett a Béketelepi Óvoda, a kiskundorozsmai Bölcsőde, a Bölcs Utcai Óvoda, a Jerney Óvoda és a Széksósi Úti Óvoda is.

Az utóbbi években 14 óvodájának a felújítására az önkormányzat összesen bruttó 4,5 milliárd forintot fordított. Ebből közel 4 milliárd forint uniós támogatás volt, a fennmaradó több mint 500 millió forint városi forrás. Ezen túl a szegedi önkormányzat saját forrásból 21 intézményére napelemrendszereket telepíttetett 222 millió forintból.

(SZMJV Polgármesteri Hivatal)

Fotó: Frank Yvette