Szeged, nyár, hőség, meleg, kánikula, hőségriadó, július, Mars téri piac, párakapu

Szeged időt kér, még nem készült fel a hőségre

Helyi hírek

Ahogyan arról a Szegedi Nap is beszámolt, a legmagasabb, piros fokozatú figyelmeztetést adta ki szerdára a HungaroMet Zrt. Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád megyére – Szeged azonban úgy tűnik, még nem készült fel a hőségre: se párakapu, se mobil ivókút, se vízosztás, az italautomata pedig már hétfőn délelőtt kiürült a Mars téren. 

Mégsem osztogat vizet a MÁV-Volán csoport a szegedi vasútállomáson?

Olvasónk hívta fel a figyelmünket arra, hogy a szegedi vasútállomáson a tegnap közölt hírrel ellentétben, amit mi is megosztottunk, a MÁV-Volán csoport nem oszt ásványvizet, az italért egy befüggönyözött helyiségbe kell bemenni és magunknak kell kérni azt…

A Mars téri piacon nem működik a párakapu

Hiába a nagy meleg, a Mars téri piacon sajnos a párakapu nem működik és vizet sem osztanak 10 és 17 óra között a buszállomáson, csak meghatározott időközönként juthatnak folyadékhoz az arra járók illetve az autóbuszokra várakozók, a megadott időintervallumban. Az italautomata pedig már hétfőn délelőtt üres volt…

Mobil ivókutak?

Június elején beszámoltunk róla, hogy a szegedi önkormányzat 16 ivókutat telepített városszerte, a Szegedi Vízmű Zrt. által minden évben ideiglenesen kihelyezett mobil ivókutakkal azonban még nem nagyon találkoztunk.

A hőségriadó első napján éppen ezért megkerestük a Vízműt azzal kapcsolatban, hogy tervez-e vízosztást, üzembe helyezi-e a belvárosban a párakapukat és afelől is érdeklődtünk, hogy mi a helyzet ezekkel az ivókutakkal, de még nem kaptunk választ.

Fotó: Frank Yvette/Olvasói fotó