Szeged, Móra Ferenc Múzeum, múzeum, kultura, kiállítás, művészet, turizmus, látnivaló

Szegedre jön a kisfiú, akit felrúgott a szolnoki kalandparkban a karateedző

Helyi hírek

Mesés két napban lehet része egy szegedi vállalkozónak köszönhetően annak a kisfiúnak, akit dühében felrúgott a szolnoki kalandparkban, egy tábor keretében szervezett foglalkozás közben a felügyelő. Mint utóbb kiderült: a férfi a Yakuzák SE elnöke volt és néhány éve életműdíjjal tüntették ki.

Jakab Gusztáv, szegedi vállalkozó, Facebook oldalán kért néhány napja segítséget ismerőseitől abban, hogy fel tudja venni a kapcsolatot annak a kisfiúnak az édesanyjával, akit dühében felrúgott a szolnoki kalandparkban egy tábori foglalkozás közben a felügyelő.

A kisfiú először semmit nem mondott az anyukájának a bántalmazásról, aki bár a karateedzővel találkozott közvetlenül az eset után, ő sem vallott színt az anyukának arról, hogy mit tett a kisfiúval, mindössze annyit mondott, hogy „volt egy kis összeröffenésük, de rendezték”. Az anyuka az internetre kikerült felvételből tudta meg, hogy mi is történt a szolnoki kalandparkban. A kalandpark munkatársa ugyanis nem látta az esetet, de gyanúsá vált számára, hogy a történések után a gyerekek zaklatottá váltak. Ezért a kalandparkban később visszanézték a kamerák felvételeit, majd feljelentést tettek az edző ellen, a felvételt pedig megosztották a nyilvánossággal hivatalos közösségi oldalukon.

Az óriási sajtóvisszhangot kiváltó eset után egy ország fogott össze a bántalmazott kisfiúért. Több felajánlásban is részesültek, amely által a kisfiúnak különleges élményekben lehet része a közeljövőben. Ilyen lesz a Szegeden töltött két nap is.

A szegedi vállalkozónak ugyanis néhány órán belül sikerült megszereznie az anyuka telefonszámát, aki örömmel elfogadta a meghívást Szegedre.

Jakab Gusztáv ezt követően egy újabb posztban ismertette: nagyon sokan szeretnének hozzájárulni ahhoz, hogy a kisfiú jól érezze magát a városban, ezért azt kérte ismerőseitől, mint a Két Lábon vagy Két Keréken a Városért Sportegyesület vezetője, hogy az egyesületen keresztül, ha tehetik, támogassák kezdeményezését annak érdekében, hogy a gyermek felejthetetlen két napot tölthessen Szegeden.

A kezdeményezéshez pillanatok alatt egy csomó ember csatlakozott, a gyűjtés 790 ezer forintnál tart, és a vállalkozó szerint ebből már nemcsak szuper ellátásban és élményekben lesz része a bántalmazott kisfiúnak a Tisza-parti városban, hanem komoly anyagi segítségben is részesíthetik majd őket a távozásuk előtt.

(Jakab Gusztáv szegedi vállalkozó hivatalos Facebook-oldala)

Fotó: Frank Yvette