Szeged, használtcikk, börze, vásár, használt, Mars téri piac, piac

Nagy sikernek örvend Szegeden használtcikk-börze – interjú Rácz Attilával, a Szegedi Városkép és Piac ügyvezető igazgatójával

Helyi hírek

Ruhák, könyvek, festmények, játékok apró pénzért, havonta egyszer a Mars téri piacon – nagy sikernek örvend Szegeden a használtcikk-börze. A részletekről Rácz Attilát, a Szegedi Városkép és Piac ügyvezető igazgatóját kérdeztük, röviden. 

– A használtcikk-börzét azért indítottuk útjára, hogy a szegedieknek lehetőséget biztosítsunk havonta egyszer arra, hogy helyben értékesíteni tudják azokat a holmikat, amelyekre már nincs szükségük, de másnak még jól jöhetnek. Az első használtcikk-börzére tavaly októberben került sor, sikere pedig, azóta is töretlen a helyiek körében – kezdte Rácz Attila, a Szegedi Városkép és Piac ügyvezető igazgatója.

Azok, akik a portékáikat értékesíteni kívánják, előzetesen kell, hogy regisztráljanak online, és ezzel együtt asztalt is kell foglalniuk.

– A piaci díjszabásnál, egy kedvezőbb asztaldíjat állapítottunk meg, 1500 forint az értéke és egy személy maximum két asztalt foglalhat le. Kizárólag magánszemélyek árulhatnak, ezzel is teret adva a használtcikkek csereberéjének – mesélte az ügyvezető.

Bár a környékbeli településeken, több helyen is van havi rendszerességgel vásár, mégis megtelik a Mars téri piac Nagycsarnoka azokon a vasárnapokon, amikor a börzére sor kerül.

– Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy az emberek örülnek a kezdeményezésnek, az eladók több emberhez elérnek így, és könnyebben tovább tudnak adni azokon a dolgokon, amelyekre már nincs szükségük. Ezt jól bizonyítja az is, hogy a jelentkezési idő meghirdetését követően, az asztalokra nagyon gyorsan lecsapnak a szegediek, néhány óra alatt mindet bérbe tudjuk adni  – emelte ki Rácz Attila.

Pósa Tamara

Fotó: Frank Yvette