Jótékonyság. Gumikacsa. Tisza. Szeged.

Idén is lesz Jótékonysági Gumikacsa Verseny Szegeden

Helyi hírek

A Rotary Club Szeged Dóm idén 9. alkalommal rendezi meg a korábbi években nagy sikernek örvendő Jótékonysági Gumikacsa Versenyt. A Rotary Club Szeged Dóm a HRP Europe Kft. támogatásával idén is 5000 darab sárga színű gumikacsát fog a Tiszában versenyeztetni egy jó cél érdekében.

Szeptember 7-én 14 órakor fognak vízre szállni a kacsák az Újszegedi Partfürdőn, amelyek a folyó sodrásának köszönhetően versengeni kezdenek egymással. A szervezők a vízre egy egyre szűkülő pályát építenek, amelynek a végén már egyszerre csak egy gumikacsa tud úszni. Így kialakul egy sorrend: a 150 leggyorsabb kacsa számával megegyező szelvénnyel rendelkezők értékes ajándékokat vehetnek át.

A kacsajegyek tulajdonképpen adományjegyek, ugyanis a befolyó összegből a Rotary Club Szeged Dóm szívfejlődési rendellenességgel született gyermeknek fog életmentő szívműtétet biztosítani. Már jó néhány éve ez a gyűjtés célja, a klub mindig végig követi a gyermekek
gyógyulásának útját. Tavaly például ilyen műtéthez juthatott Dáner Gergő is, aki mára már teljesen felépült, és teljes egészséggel élvezheti hobbiját, a focizást.

Kacsajegyeket három helyszínen lehet majd váltani:

– augusztus 17-étől az ÁRKÁD Szegedben
– augusztus 28. és 31. között a Szegedi Ifjúsági Napokon
– a rendezvény napján, szeptember 7-én Újszegeden a Partfürdőn.

(Rotary Club Szeged Dóm közleménye)

Fotó: Rotary Club Szeged Dóm