aHang. Petíció. Szentes. Gimnázium.

Az aHang aktivistái petíciót adtak át a szentesi drámatagozat átszervezése ellen

Helyi hírek

Az aHang Csongrád-Csanád megyei csoportja júniusban indított petíciót, melyben kifogásolták a nagy múltú, országosan ismert szentesi drámatagozat átszervezését. A petícióban két fő problémát fogalmaztak meg, ami ellen felemelték a hangjukat. Az egyik a szakmai indoklás hiánya, a másik pedig a döntéshozatal módja. A tankerület és a gimnázium igazgatója ugyanis nem vonta be a döntésbe, és még csak nem is tájékoztatta az érintetteket: diákokat, szülőket, de még a partnerintézmény képviselőjét sem.

A petíciót máig 3359-en írták alá, ennyien kérik tehát a döntéshozóktól, hogy szakmai indoklás nélkül ne szervezzék át a drámaképzést, és ne hozzanak döntést az érintettek feje fölött. A nyár folyamán több alkalommal, telefonon és emailben is megkíséreltek időpontot egyeztetni Sipos Kittivel, a HMG igazgatójával, illetve Miklós Anikóval, a tankerületi igazgatóval, ám egyik helyen nyílt elutasítással, másik helyen pedig a válasz hiányával szembesültek.

A tegnapi petícióátadás első állomása Szentes volt, a Horváth Mihály Gimnázium előtt gyülekeztek az aktivisták, a petíció aláírói, szülők és diákok, illetve országgyűlési és önkormányzati képviselők is megjelentek. A gyülekező alatt zárták be az iskola kapuját, amit később sem nyitottak ki, hiába csengetett a delegáció. Telefonon is keresték az irodát, illetve az iskola portáját, ahol azt a tájékoztatást adták, hogy hiába van tanítás nélküli munkanap az igazgatóság, a tantestület és a technikai dolgozók számára, nem nyitják ki a kaput. Így az aktivisták a zárt kapura ragasztották ki a kézbesíteni szánt petíciót.

aHang. Petíció. Szentes. Gimnázium.
Petícióátadás.

Ezek után a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központot kereste fel az aHang csoportja. Itt azt az információt kapták, hogy az igazgatónő szabadságon van, de mivel ügyfélfogadási idő volt, egy kollégája átvette a petíciót.

„Több mint 3300 ember szavát nem lehet figyelmen kívül hagyni, abban bízunk, hogy ez már kellő nyomást helyez a döntéshozókra, illetve felhívja a figyelmet arra, hogy az ilyen jellegű, egyoldalú és érintettekre ráerőltetett döntések mennyire károsak” – mondta el Tóth Rebeka, az aHang Csongrád-Csanád megyei koordinátora.

(aHang sajtóközleménye)

Fotó: aHang