Szeged, Tisza, Maros, folyó, találkozás, természet

Elbontották a Csongrád és Csépa közötti pontonhidat

Helyi hírek

Augusztus végétől már csak komppal lehet átkelni a Tiszán Csépánál, miután elbontották a Csongrád és Csépa közötti pontonhidat – számolt be az infostart.hu

A hírt váratlanul érte az itt közlekedőket, ugyanis a híd lebontása általában decemberben szokott megtörténni. A fenntartó, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. azonban úgy tájékoztatott, hogy a híd nagyobb felújításra szorul, amit csak teljes szétszereléssel lehet elvégezni. A munkálatokat a késő őszi, téli időjárás – a magas páratartalom és az alacsony hőmérséklet miatt – nem teszi lehetővé, így már most elkezdték az elbontást.

A tervek szerint a karbantartás október 15-ig tart majd, ez idő alatt pedig a komp marad az egyetlen átkelési lehetőség. A komp reggel 7 és este 8 óra között félóránként közlekedik, ám a lakosok elégedetlenségüket fejezték ki azzal kapcsolatban, hogy nincs állandó híd a térségben.

A csépai polgármester elmondása szerint a helyiek hosszú ideje várnak egy állandó, megbízható hídra, de eddig ez csak vágy maradt. A pontonhidat 2023-ban naponta átlagosan 309 személyautó, 66 kisteherautó, 23 lassú jármű vagy mezőgazdasági vontató, 9 motor és 23 kerékpár használta.

A jelenlegi helyzet miatt egyre nagyobb az igény egy állandó híd építésére, amely megoldaná az átkelés problémáját a térségben, különösen a mostani felújítások idején.

Kezdőkép: illusztráció / Frank Yvette