Magyar Multi projekt Szeged határában – újabb nagy horderejű fejlesztést valósított meg a CE Glass

Helyi hírek

Impozáns, közel 5 milliárd forint összköltségű beruházást valósított meg Szeged határában lévő gyártóbázisán a CE Glass 1989 Kft. üvegfeldolgozó vállalat. A komplex fejlesztés célja, hogy bővítsék és erősítsék beszállítói tevékenységüket és exportpiaci kapcsolataikat. A jelentős beruházáshoz az Európai Unió és a Magyar Állam 2,391 milliárd forint feltételesen visszatérítendő támogatással járul hozzá. A projekt a Széchenyi Terv Plusz programon belül a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz (GINOP Plusz) keretein belül valósult meg.

Komplex fejlesztése keretében a CE Glass 1989 Kft. kapacitásbővítést és új paraméterekkel bíró termékek előállítását eredményező új termelőeszközöket, intelligens ellátási láncot alkotva hatékonyságnövekedést biztosító új üzemi berendezéseket, továbbá több élvonalbeli technológiai megoldást (szenzor technológia, mesterséges intelligencia, Ipar4.0) integráló minőségellenőrző eszközök beszerzését valósította meg. A projekt keretében a Green Business Ipari Park területén egy több mint 8 ezer nm területű, a hosszútávú környezeti fenntarthatóság érdekében megújuló energiaforrást alkalmazó technológiával felszerelt csarnok is felépült. A fejlesztéssel a társaság egy, a stratégiai és üzleti terveihez, valamint a beszállítói státuszához és törekvéseihez maximálisan illeszkedő beruházást valósított meg, mely hozzájárul a CE Glass brand értékének növeléséhez, valamint az értékesítési volumen és exporttevékenység bővítéséhez.

Az 1989-ben, Szegeden alapított vállalat nyílászárókhoz, belsőépítészeti megoldásokhoz, építőipari projektekhez készít építészeti síküveget.

Az eszközpark, ezáltal pedig a kapacitás bővítésére a növekvő piaci igényeknek való megfelelés, valamint a versenyképességük, üvegipari élvonalbeli pozíciójuk megőrzése érdekében került sor. A vállalat jelenleg a szomszédos országokon túl Franciaországba, Spanyolországba és Németországba is exportál, a beruházásnak köszönhetően pedig mind az értékesítési volumen növelésére, mind az exporttevékenység bővítésére lehetőség nyílik. Beszerzésre kerültek olyan új termelőeszközök, amelyek korábban nem gyártott építészeti síküveg termékek előállítását teszik lehetővé. Új üzemi berendezéseket vásároltak, amelyek hozzájárulnak a mai modern intelligens ellátási lánc megvalósításához, ez pedig növelni fogja gyártási hatékonyságukat.

A CE Glassnak kiemelten fontos, hogy üzemükben a legjobb minőségű építészeti síküvegek készüljenek, ezért nagy hangsúlyt fektetnek a minőségellenőrzésre. A most befejezett fejlesztésük keretében olyan minőségellenőrző eszközöket is beszereztek, amelyek az ipar 4.0-s elveknek megfelelő, élvonalbeli technológiai megoldásokkal működnek, mint például a szenzortechnológia. Ezzel újabb lépést tettek afelé, hogy egy „okos” üzemmé, a jövő gyárává fejlesszék üvegfeldolgozó bázisukat.

A projekt keretében a Green Business Ipari Park területén egy több mint 8 ezer nm területű új csarnokrész is felépült, amit megújuló energiaforrást alkalmazó technológiával szereltek fel, ezzel hozzájárulva a hosszú távú környezeti fenntarthatósághoz. A fejlesztés hozzájárul a vállalat stratégiai és üzleti terveinek, törekvéseinek megvalósításához, miközben növeli a Szegeden indult vállalat értékét. A fejlesztés a Magyar Multi Program – A kiemelkedő teljesítményű, valamint jelentős növekedési potenciállal rendelkező mikro-, kis- és középvállalkozások támogatása című, GINOP Plusz-1.1.1-21 kódszámú felhívás keretében valósult meg.