Szeged, 25. FAI Hőlégballon Világbajnokság, hőlégballon, repülés, repülőtér, sport, verseny

Véget ért a ballon világverseny Szegeden

Helyi hírek

Véget ért a 25. FIA Hőlégballon Világbajnokság, melynek ezúttal Szeged volt a házigazdája. Sajnos az időjárás nem volt túl kegyes a versenyzőkhöz, de azért volt a közönségnek bőven része a ballonok látványában. 


„Tétova keringő”, „dupla dobás”, „területszerzés”, „továbbrepülés” – ezeket és megannyi más feladatot kellett végrehajtani a világ legjobb hőlégballonosainak, akik Szegeden mérték össze tudásukat 25. FAI Hőlégballon Világbajnokságon. A szombaton véget ért világversenynek megérkeztek a végeredményei is. Eszerint az országok közötti versenyben az Egyesült Államok bizonyult a legjobbnak, második Franciaország lett és a dobogóra még Belgium fért fel. Magyarország az összesítésben a 31 ország közt a 9. helyen végzett.

Az egyéni versenyben Franciaország versenyzője, Clement SEIGEOT vitte el az aranyérmet, őt követte Tomasz FILUS lengyel versenyző és a harmadik helyen Joe HEARTSILL, az USA ballonosa végzett. A legjobb hazai eredményt Molnár Péter érte el, aki a 120 versenyző közül a 22. lett.

A legjobb női versenyző Aline KALOUSDIAN, német pilóta lett.  A legfiatalabb versenyző, a mindössze 20 éves Maarten DELEERSNYDER Belgiumból érkezett, míg a legtapasztaltabb versenyző az angol David Bareford volt, aki 1974-ben repült először ballonjával.

Videók:

Fotó, videó: Frank Yvette