Szeged, ingyenes, gyerek, iskola, közlekedés, tömegközlekedés, villamos, kerékpár, autó, forgalom

Tartós élelmiszert kap ötszáz egyszülős család, köztük a szegediek is

Helyi hírek

A szeptemberi iskolakezdés sokszor nagy anyagi terhet jelent, főleg az egyszülős családok számára. Ezt az időszakot szeretnénk könnyebbé tenni számukra. Az Élelmiszermentő Központ tartós élelmiszerekből álló csomagokat gyűjtött kifejezetten az egyszülős családok támogatására. A csomagok biztonsággal fogyasztható, lejárathoz közeli élelmiszereket tartalmaznak. Országosan összesen 500 család kap az összefogásnak köszönhetően csomagokat.

A programban magyarországi vállalatok és áruházláncok ajánlottak fel tartós élelmiszereket. Az Élelmiszermentő Központ kezdeményezésével valósult meg a program – a beérkezett felajánlásokból egyenként 10 ezer forint értékű élelmiszercsomagokat állított össze a Központ, és ezeket szállítja el az ország összes vármegyéjébe. Az Egyszülős Központ megszervezte azokat az átvételi pontokat, ahol az érintett családok átvehetik a csomagokat.

Korábbi kampányainkban már számíthattunk vidéki színházak, sportegyesületek és támogatók segítségére, így most is hozzájuk fordultunk. Ők biztosítanak helyszínt a csomagok átvételére, hogy azok biztonsággal eljuthassanak a családokhoz. Emellett a vidéki klubjaink is rendelkezésre állnak az élelmiszercsomagok átvételére. Csongrád-Csanád Vármegyében a Szegedi Nemzeti Színházban vehetik át az egyszülős családok a csomagokat.

Az Élelmiszermentő Központ feladata az élelmiszerveszteség megelőzése és a lejárathoz közeli, de még biztonsággal fogyasztható, tartós élelmiszerek összegyűjtése, és elosztása karitatív szervezetnek. Tevékenységével és a mostanihoz hasonló társadalmi akcióival igyekszik felhívni a figyelmet az élelmiszerpazarlás elleni harc fontosságára.

Az Egyszülős Központról 

Magyarországon ma 341 ezer családból hiányzik az egyik szülő. A pesti Egyszülős Központ 2018 májusában nyílt, hogy gyakorlati segítséget és közösséget nyújtson azoknak a családoknak, ahonnan hiányzik az egyik szülő. Az elmúlt hat évben a központ több mint 70 féle szolgáltatásával több mint 30 000 egyszülős családot ért el. 2022 márciusában megnyílt a második Egyszülős Központ Budán, amely a budai agglomerációban és a Budán élő egyszülős gyerekeknek és családoknak is könnyen megközelíthető. Az Egyszülős Központ nemcsak Budapesten, de az egész országban és a határon túl is nyújt támogatást és segítséget.

(Egyszülős Központ közleménye)

Fotó: Frank Yvette