Mágori András lesz a vármegyei közgyűlés elnöke

Mágori András lesz a Csongrád-Csanád vármegyei közgyűlés elnöke

Helyi hírek

A makói fideszes politikus vezetheti a következő öt évben a Csongrád-Csanád Vármegyei Közgyűlést – tudta meg a Promenad24.

Mágori András lesz a hamarosan megalakuló új Csongrád-Csanád Vármegyei Közgyűlés elnöke – értesült több, megbízható forrásból a Promenad24. Mint ismert, a jelenlegi, Gémes László vezette testület mandátuma szeptember végén jár le. A június 9-i önkormányzati választáson a szavazatok mintegy 48 százalékát besöpörve hatalmas többséggel győztek a kormánypártok, a Fidesz-KDNP-nek 10 képviselője lesz az októberben felálló 19 tagú közgyűlésben. A vásárhelyi-makói térséget Mágori András (Makó), Farkas János (Magyarcsanád) és Ambrus István (Mártély) képviseli majd a többséget adó jobboldali frakcióban.

A Promenad24 úgy tudja: a Fidesz-KDNP Mágori Andrást jelöli elnöknek, azaz a következő öt esztendőben ő irányíthatja majd a Csongrád-Csanád Vármegyei Önkormányzat munkáját. Mágorit két alelnök segítheti. Az egyikük Haág Zalán, a KDNP szegedi elnöke lesz, aki 2006-tól 2024-ig önkormányzati képviselőként dolgozott Szegeden, mellette pedig az előző öt esztendőben is vármegyei alelnökként tevékenykedő Csáki Béla kaphat megbízatást egy újabb ciklusra. Forrásaik hozzátették: Mágori elnöki jelölése jelzésértékűnek számít a tekintetben, hogy az idei választást követően Makó maradt a vármegye egyetlen fideszes vezetésű városa, ami újabb pozitív visszajelzés, megerősítés volt arra nézve, hogy a Maros-parti városban példaértékűen építkeznek a kormánypártok.

A makói képviselő egyébként évtizedek óta meghatározó szereplője a Csongrád-Csanád vármegyei politikai életnek, oszlopos tagja a helyi jobboldalnak, tapasztalt, rutinos, mély nemzeti elkötelezettségéről ismert politikus.

Mágori András József húsz éve tagja a Fidesznek. 2010-ben az országgyűlési választáson kampányfőnökként vett részt a munkában, majd ugyanebben az esztendőben vármegyei közgyűlési képviselővé választották. Tizennégy éve tagja a Csongrád-Csanád Vármegyei Közgyűlésnek, az elmúlt ciklusban a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság elnöki tisztségét, valamint az Ügyrendi és Jogi Bizottság alelnöki posztját is betöltötte a vármegyén. Emellett 2019 és 2024 között makói önkormányzati képviselőként is szolgálta a választópolgárokat. Öt évig volt egyéni képviselője a makói testületben Újvárosnak és a külterületnek, ezenkívül városüzemeltetési tanácsnokként fejlesztési és üzemeltetési kérdésekkel foglalkozott, továbbá ellátta a Szociális és Lakásügyi Bizottság elnöki, valamint az Ügyrendi és Pénzügyi Bizottság elnökhelyettesi feladatát is. 2023-ban a Fidesz Csongrád-Csanád vármegyei szervezetének alelnöke lett.

Mágori a politika mellett mezőgazdasággal foglalkozik a családi zöldség-gyümölcstermelő, -nagykereskedő cégükben (ahol döntéshozó is), illetve mint mezőgazdasági őstermelő, elkötelezett tehát a vidék fejlesztése, a vidéki emberek lehetőségeinek szélesítése, életminőségének javítása mellett. Kétszer nősült, második házasságából született gyermekét tíz éve egyedül neveli.

(promenad24.hu)

Fotó: Mágori András hivatalos Facebook-oldala