Egy deciliter bor Szegeden 5-600 forintba kerül, ha forralt borozós estét tervezünk, ki kell nyitni a pénztárcánkat.
Péntek este felgyúltak a fények Szegeden, útnak eredt a fényvillamos és megnyitott a karácsonyi vásár is a belvárosban. A fabódékban finom falatokat és forró italokat, forralt bort is lehet kapni. A Telex arra volt kíváncsi, mennyiért.
A már megnyitott helyeken 1100–1300 közötti áron adták a forró löttyöt, vagy decinként mérték, 5–600 forintért – írja a lap. A budapesti adventi vásárokban 3 dl forralt bor 1450 forintba kerül, így ha átszámoljuk, olcsóbban jövünk ki a fővárosi forralt borozással, mint Szegeden.
Az árak azonban más termékeket vizsgálva már nem így alakulnak, egyértelműen Szeged a pénztárcabarátabb. Egy sima lángos Budapesten 2000 forintba kerül, míg Szegeden mindössze 1200-ba, 2000 forintból már egy finom sajtos-tejfölössel lakhatunk jól. Egy rétes a fővárosban 1500 forint, Szegeden 1000, és a kürtőskalács is olcsóbb: amíg Budapesten 2800 forintot kell fizetnünk a finomságért, Szegeden csupán 1500 forintot.
Az italok ára is kedvezőbb: ha nem forralt borral szeretnénk leöblíteni a finom falatokat, csak egy forró teával, 600 forintért 3 dl-t kapunk, míg a fővárosban ennek az ára épp a duplája. Az üdítő is olcsóbb nálunk: míg Budapesten 1000 forintot kell fizetnünk egy klasszikus, fél literes kiszerelésű üdítőért, Szegeden csak 600-at.