Szeged, Somogyi Könyvtár, 40 év, könyv, kultura

Vándorkiállítás érkezik a Somogyiba

Kultúra

2022 áprilisában – 60. születésnapjára – Varga Zoltán Zsolt szobrászművésznek kiállítása nyílt Gödöllőn, ahova hat író-költő portrét készített. Ezt 2023-ban tizenkettőre egészítette ki. Jelenleg ezzel a tizenkét portréval járja az országot és a határon túli magyar területeket. Makó, Veszprém, Pécs, Szolnok, Szombathely, Zalaegerszeg, Nagyvárad, Tornalja, Várpalota és Szeged az első állomások. A kiállítás november 9-ig megtekinthető a Somogyi-könyvtárban.

Varga Zoltán Zsolt 1962-ben született Szombathelyen. A Magyar Képzőművészeti Egyetem kőrestaurátor szakán diplomázott. Kőrestaurátor vállalkozást irányít, köztéri és alanyi szobrokat készít. Első, és eddig egyetlen önálló tárlata 1999-ben a Gödöllői Galériában volt. A GÖMB (Gödöllői Művészetbarátok) nevű képzőművész csoport alapító tagja, a GÖMB kiállításain rendszeresen részt vesz. 1989-ben a Liget esszé pályázatán II. helyezést ért el, azóta több esszéje, majd 2005-től novellái jelentek meg a Liget folyóiratban.

A rendezvény kapcsolódik a Szeged Design Napok programsorozathoz, amelynek célja, hogy a SZTE-BTK Design-és művészetmenedzsment szakos hallgatóinak kezdeményezésére és szervezésében bemutassa a Dél-Alföldi régió tervezőit, designereit, kreatív szakembereit.

A program az Országos Könyvtári Napok keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.

(Somogyi-könyvtár)

Fotó: Frank Yvette