Március 21-én országos turnéra indul a Magyar Nemzeti Cirkusz. Fotó: Magyar Nemzeti Cirkusz hivatalos Facebook oldala

Március 21-én országos turnéra indul a Magyar Nemzeti Cirkusz

Március 21-én Budapesten, a Pólus Center mellett felállított nagysátorban kezdi meg 30. országos jubileumi turnéját a Magyar Nemzeti Cirkusz; a tizenhét állomásos országjáráson többek között Miskolcon, Nyíregyházán és Debrecenben lép fel az utazó társulat – tájékoztatta a Magyar Nemzeti Cirkusz az MTI-t kedden.

Szeged, egyház, templom, élelmiszer gyűjtés, adomány, felsővárosi templom

Egyházi fenntartású gyermekvédelmi intézmények vezetőinek nem kötelező a pszichológiai alkalmassági vizsgálat

Mostantól szigorú pszichológiai alkalmassági vizsgálat a gyermekvédelmi intézményvezetők, valamint helyetteseik kinevezésének és foglalkoztatásának feltétele – jelentette be a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára a Facebook-oldalán csütörtök este.  Meleg Sándor, a Szociális Munkások Magyarországi Egyesületének elnöke a Népszavának erre reagálva azonban kiemelte: a vizsgálat az egyházi fenntartású gyermekvédelmi intézmények vezetőire viszont nem vonatkozik.

Szeged, parkolás, parkoló, autó, Széchenyi tér

2024-től elég április 15-ig befizetni a gépjárműadót

Március elején érkeznek a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV) a gépjárműadóval kapcsolatos határozatok a gépjárműadó fizetésére kötelezetteknek vagy képviselőjüknek. Idén egy hónapot nyernek a gépjármű üzembentartói, tulajdonosai. Több mint ötmillió jármű után – március 15-e helyett – 2024-től elegendő április 15-ig befizetni az adót, melyről az idén mindenki határozatot kap a befizetési határidő változása miatt.

Szeged, tavasz, időjárás, február, séta, napsütés, Stefánia

A héten változóan felhős idő várható, lehűléssel

Változón felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel, olykor élénk széllel és néhol esővel március első hetében. Szerdától csökken a nappali felmelegedés mértéke és már csak 8-15 Celsius-fok körül alakulnak a maximumok, miközben visszatérnek a gyenge hajnali fagyok is – derül ki a HungaroMet Zrt. országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Bocsárdi Károly lett Magyarország legjobb kamionsofőrje

A sofőrhiány enyhítése érdekében közel 2 milliárd forintos célzott program indul, több mint ezren szerezhetnek ingyen gépjárművezetői jogosítványt

A munkaerőpiaci aktivitás növelése, valamint a szállítmányozási és személyszállítási területen tapasztalható sofőrhiány enyhítése érdekében gépjárművezető képzési program indul 2024. március 1-jén. Az 1,7 milliárd forintnyi hazai forrásból megvalósuló programban több mint ezren szerezhetnek jogosítványt, ami érdemben hozzájárulhat a foglalkoztatás bővüléséhez, a közúti áru és személyszállítás versenyképességének javulásához – jelentette be csütörtöki közleményében Czomba Sándor, a […]

Szeged, lakóház, lakás, magány, tél, ingatlan, fűtés

Ingatlan.com: Csongrád-Csanád vármegyében több mint 80 százalékkal nőtt a kereslet tavaly februárhoz képest a BYD miatt

Februárban bővült a kínálat az eladó lakóingatlanok piacán havi és éves összevetésben, miközben a kereslet is jelentősen nőtt – közölte saját adatai alapján az ingatlan.com pénteken az MTI-vel.

Csillag börtön, fegyház, börtönbüntetés

Börtönben marad a bicskei gyermekotthon pedofíliáért elítélt igazgatója

Ahogyan arról a Szegedi Nap is beszámolt, a valaszonline.hu a múlt héten megtudta, hogy a héten dönthetnek arról, hogy feltételesen szabadlábra kerülhet-e a bicskei gyermekotthon pedofíliáért elítélt igazgatója. A 24.hu azonban kiderítette: börtönben marad a volt igazgató.