Egy felmérés szerint idén olcsóbb termékek kerülhetnek a karácsonyfa alá

Tíz magyar internetezőből négyen olcsóbb termékek vásárlásával spórolnának karácsonyra, a válaszadók 55 százaléka pedig már a szeptember és november közötti időszakban letudta az ünnepi vásárlást – derül ki az eMAG online kereskedővállalat megbízásából a piackutató GKID Research & Consulting Kft. által készített reprezentatív felmérésből.

December első hetében inkább őszies idő várható, mint télies

Bár a naptár szerint elkezdődött a tél, az időjárás egyelőre őszi jelleget mutat, és komolyabb lehűlés a következő egy hét során sem valószínű, sőt a jövő hét első felében az éjszakai fagyok is megszűnnek – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.

SZTE BTK épülete

Jövőre kezdik felújítani az SZTE bölcsész karának Petőfi Sándor sugárúti épületét

A „Komplex Digitális Modellváltás – intelligens fokozatváltás” című projekten belül megújul a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Petőfi Sándor sugárúti épülete is, erre 865 millió forint áll rendelkezésre.

Ősz a szegedi ligetben

Az SZTE is tagja az új környezetvédelmi platformnak

Megalakult a Természet-Alapú Megoldások magyarországi hálózata (TeAM HUb), melynek egyik elsődleges célja, hogy támogassa a szakmai kapcsolatépítést mindazon egyének és szervezetek között, amelyek elkötelezettek ezek elterjesztésében. A szervezet alakuló rendezvényén a Szegedi Tudományegyetem kutatója, Dr. Gulyás Ágnes is népszerű előadást tartott.