Avartűz Borsodban

Szombattól az egész országra kiterjed a tűzgyújtási tilalom

Az egész országot sújtó kánikula és az extrém szárazság miatt szombattól az ország teljes területén elrendelték a tűzgyújtási tilalmat – írta honlapján a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. A Nébih a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságának egyetértésével hozta meg a döntést.

Fürdőző gyerekek a szegedi Laposon

Alig hoz enyhülést Szegedre a hétvégi hidegfront, meghosszabbították a vörös kódot

Hidegfront érkezik a hétvégén, ennek hatására többfelé lehetnek záporok, erős széllel kísért zivatarok, de a hőség nem sokat enyhül. Néhol 30 fok körülire mérséklődik a meleg, de többfelé továbbra is 35 Celsius-fok feletti csúcsértékek várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Hőség a laposon

Akár 29 fok is lehet Szegeden: nem a maximum, a középhőmérséklet!

Több melegrekord is megdőlt a szerdai hőségben; 39 Celsius-fok feletti értékeket is mértek – csütörtökön és pénteken Szegeden is lehet.   Az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldala szerint már a hajnali melegrekordok is megdőltek. Azt írták: a nappali órák forrósága után szerdára virradóra már az éjszakai, hajnali órák sem hoztak felfrissülést, a legalacsonyabb hőmérséklet az […]

A lejárt okmányokat csütörtökig lehet használni a MÁV-Volán-csoport járatain

A lejárt okmányok csütörtökig használhatók a MÁV-Volán-csoport járatain, július 1-jétől, péntektől azonban a MÁV-Start, a MÁV-HÉV és a Volánbusz járatain is csak az érvényes igazolványokat fogadják el – közölte a MÁV-Volán-csoport szerdán az MTI-vel.