Egyre nagyobb a baj a Fidesznél, zsugorodik Orbánék előnye

Ország

Rohamosan fogy a Fidesz előnye a Magyar Péter vezette Tisza Párttal szemben – derül ki a Medián friss, HVG által megrendelt közvélemény-kutatásából.

A felmérés szerint ha most vasárnap lennének választások Magyarországon, a Fidesz a listás szavazatok 43 százalékát kapná, míg a Tisza Párt 39 százalékot szerezne.

A Medián kutatása azt mutatja, a teljes szavazókorú népességben 11-ről 5 százalékpontra csökkent a két párt közötti távolság, míg a választani tudó, biztos szavazók körében ennél is nagyobb mértékben,12-ről 4 százalékpontra.

Az adatokból az is látszik, hogy a Fidesz támogatottsága a júniusi EP- és önkormányzati választások óta csak minimálisan csökkent, a Tisza Párt viszont 9 százalékkal erősödött – úgy fest, szinte teljes mértékben az ellenzéki pártok kárára.

Magyar Péterék formációja a Medián mérései szerint leginkább a DK-nak ártott, Gyurcsány Ferenc pártja ugyanis a júniusi 9 százalékról 3 százalékra apadt. Nem áll jól a Mi Hazánk sem, a Fidesz szatelitpártjának is nevezett Toroczkai-féle tömörülés támogatottsága 7-ről 4 százalékra esett vissza.