Borünnep Ópusztaszer

Borszűrő Szent Mihály ünnepe lesz Ópusztaszeren

Borszűrő Szent Mihály ünnepe alkalmából kínál programokat az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark: szombaton a látogatók frissen préselt mustot, kiváló újborokat kóstolhatnak, hagyományos mesterségek bemutatóin vehetnek részt, és egy tematikus napon megismerhetik a népi halászat eszközeit is – tájékoztatta az intézmény marketingvezetője az MTI-t.

Bortér Szeged 2022

Pénteken is sokan voltak a szegedi Bortéren

Nem ez a legjobb idő a szegedi Bortérre, a hét utolsó munkanapjának délutánján, estéjén azonban így is sokan látogattak ki a Dóm térre. A pesszimistábbak, gyakorlatiasabbak esernyőt is vittel magukkal, a legügyesebbek pedig találtak maguknak fedett helyen is asztalokat – például a Nemzeti Panteonban, vagyis a körbefutó árkádok alatt. Nagy fába vágja a fejszéjét az, […]

Bortér Szeged 2022

Megnyílt a szegedi Bortér

A szegedi fesztiválszezon őszi gasztroeseménye két év kihagyás után tért vissza a Dóm térre és gyönyörű időben nyílt meg szerda délután. Több, mint száz borász érkezett Szegedre. Fontos információ a kilátogatóknak, hogy a kézműves standok kivételével mindenhol csak Festipay kártyával, saját bankkártyával, vagy okos eszközzel lehet fizetni. Megújultak, kecsesebbek és nagyobbak lettek a poharak, ezeket […]

Bortér Szeged 2022

Szerdán kezdődik az őszi bormustra a szegedi Dóm téren

A pandémia okozta kétéves kényszerű szünet után újra megrendezik Szegeden a Bor tér elnevezésű gasztronómiai fesztivált, melyen több mint száz bortermelő várja szerdától a helybélieket és a városba érkező turistákat – tájékoztatta a szervező Szegedi Városkép és Piac Kft. az MTI-t.

Szegedi repülőnap 2022

Jó időben, tartalmas programokkal nyitott a szegedi repülőnapos hétvége

Időjárásból kívánni sem tudtak volna tökéletesebbet a szervezők, mint ami a repülős hétvége első napján fogadta szervezőket és a kilátogatókat. Igazi családi program lett a péntek délutánból, estéből – a kiadós eső csak késő estére érkezett meg.

Repülő Szeged felett

Változékonyra és csapadékosra fordul az idő repülőnapos hétvégére Szegeden

Változékonyra és csapadékosra fordul az idő a hétvégére és a hőmérséklet is visszaesik, szombaton csupán 21 és 26 fok között várható a legmagasabb hőmérséklet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat középtávú előrejelzéséből. A szegedi repülőnapokon is lesz miért izgulni.