Rácz Jenő

Sztárséfek Szegeden – Gasztronómiai Különlegességek és Prémium Élmények Szeptember Első Hétvégéjén

Party Zone

Szeptember 6. és 8. között újra jön Szeged prémiumfesztiválja a II. Szegedi Gin és Rum Gasztro Fesztivál. A különleges programokban bővelkedő hétvégén divat-, zenei- és showműsorok, több mint 100 féle gin és rum és egy egyedülálló Gastro Garden várja a kilátogatókat.

Az idei kínálat két kiemelkedő vendége Rácz Jenő és Wossala Rozina lesznek, akik nemcsak séfként, de a gasztrokultúra meghatározó alakjaiként is ismertek.

Rácz Jenő Michelin-csillagos séf, aki számos díjat nyert már nemzetközi szinten is. A fesztiválon exkluzív főzőbemutatót tart, ahol bepillantást nyerhetünk a csúcsgasztronómia világába. Wossala Rozina szintén a hazai gasztroszcéna egyik meghatározó személyisége, aki szenvedélyes és kreatív megközelítése az ételekhez, valamint közvetlen stílusa különösen népszerűvé tette őt az ételrajongók körében. A Séfek Séféből ismert Szikra Gabriella, “A Konyhám Studio 365” tulajdonosa a Balaton-partot a Tisza-partra cseréli a hétvége során. A helyi mezőnyt pedig a Dél-alföldi Gasztronómiai és Turisztikai Egyesület elnöke Bálint Ferenc, valamint az egyesület alapító tagja Goda Gábor erősíti, aki ezen felül az Art Hotel chef-je, ahonnan kollégája, Rakusz Krisztián is csatlakozik a főzőshowkhoz, amelyek már 13 órától indulnak.

A sztárséfeken túl kilenc, a hazai és a helyi étteremvilág élvonalába tartozó vendéglátóhely biztosítja a finom falatokat. Mindegyikük sajátos stílusával és a fesztiválhoz igazított különleges ételeivel készül, hogy felejthetetlen ízélményeket nyújtson a látogatóknak.

A nagy visszatérő Tiszavirág, az igazi íz- és látványvilágban gazdag Novotel Szeged, az organikus-fantasztikus Essentiale, a tüzek és parazsak mestere, a Sun City BBQ, a mediterrán hangulatú Trattoria Il Divo, a többszörösen Michelin-ajánlott MÁK Bisztró,  az olasz ízek tudora, a Carlo’s és persze a házigazda Bárka, a Grillandia csapatával együttműködve várja az ízek rajongóit parádés fogásokkal. Az édes finomságok és a koffein szerelmesei kedvéért pedig a Szia! Coffee is átteszi székhelyét a Mátyás térről.

Az ételek mellett bérelhető piknik pontok, limitált múzeumi gin és rum kalandok és persze zenei élmények sokasága teszi felejthetetlenné a II. Szegedi Gin és Rum Gasztro Fesztivál hétvégéjét szeptember 6. és 8. között a Móra Park-ban, amely idén is ingyenesen látogatható.

(Szegedi Gin & Rum Gasztro Fesztivál közleménye)

Fotó: Szegedi Gin & Rum Gasztro Fesztivál, archív