Illegális migránsokat akart Nyugat-Európába szállítani a moldáv férfi

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság beavatkozó munkatársai 2021. január 10-én 2 óra 55 perckor Domaszék belterületén az 55-ös számú főúton, ellenőriztek egy osztrák honosságú gépkocsit. Az autóban a sofőrön kívül még kilenc, magát szír állampolgárnak valló férfi tartózkodott, akik azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

Illegális migránsok és embercsempészek Csongrád-Csanád megyében

A 23 éves sofőrt 2021. október 13-án 22 óra 30 perckor Szeged-Szőreg belterületén igazoltatták a rendőrök, egy cseh honosságú Fiat Ducato típusú kisteherautóban. A sofőr mellett a jármű rakterében 22 határsértőt találtak az egyenruhások. A migránsok magukat szír állampolgárnak vallották, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

Őrizetben a könyvelő, aki Makó és környéki zöldségkereskedők fiktív számlázását irányította

A Szegedi Járási Ügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el annak a férfinak a letartóztatását, aki Makó és környéki zöldségkereskedők fiktív számlákkal történő ellátását szervezte és irányította, illetve könyvelte.

11 határsértőt fogtak el Csongrád-Csanád megyében

A Készenléti Rendőrség járőrei 2021. október 13-án 14 óra 10 perckor 11 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom külterületén. Ellenőrzésük során a csoport tagjai szíriai állampolgároknak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.