Fókuszban az emberkereskedelem – szakmai napot tartott a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség

Rendőrség

A Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség belső képzéssel összekötött szakmai napot tartott az emberkereskedelem és kényszermunka elleni küzdelemben érintett hatóságok, szervezetek bevonásával.

A részben személyesen, részben online jelenlét mellett, hibrid formában megtartott napon részt vettek a törvényszék, a rendőrség, az idegenrendészeti igazgatóság, a tankerület, a kormányhivatal, az áldozat segítő szervezetek vezetői és munkatársai. Az emberkereskedelem és kényszermunka elleni küzdelemben betöltött szerepéről és eszköztáráról előadást tartott a legfőbb ügyészség ügyésze, az Országos Kriminológiai Intézet tudományos főmunkatársa, két vármegye Áldozatsegítő Központjának koordinátora, a kormányhivatal foglalkoztatás-felügyelettel és gyámügyekkel foglalkozó osztályainak vezetői, továbbá mentálhigiénével és gyermekgyógyászattal foglalkozó szakfőorvos.

A szakmai nap célja többek között az eszköztárak jogszabályi keretek közötti összehangolása, egymás munkájának gyakorlati szempontú megismerése és a személyes kapcsolatok kiépítése volt a minél hatékonyabb fellépés érdekében.

A szakmai napon a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség és a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség ügyészei online formában, továbbképzés keretében is részt vehettek.

(Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség)

Fotó: Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség