Betörő

Négy ember ellen emelt vádat a Szegedi Járási Ügyészség, akik 1,8 millió forint értékben loptak egy tanyáról

Rendőrség

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a testvérpárral és két társukkal szemben, akik két részletben pakoltak ki egy tanyát.

A vádirat szerint a négy férfi 2023. augusztus 10. napján éjjel egy gépkocsival és kifejezetten erre a célra magukkal vitt utánfutóval megjelentek egy megyebeli tanyánál. A vádlottak azt használták ki, hogy a tulajdonosok időszakosan laknak csak ott. A négy férfi aznap és még egy hét múlva ajtó befeszítés módszerével bejutott az ingatlan főépületébe és onnan többek között kerékpárokat, motort, elektronikai cikkeket, quadot, monitort, kamerákat, kompresszort, barkácsgépeket, takarókat, lepedőket, terítőket, csaptelepeket, hidrofort, bográcsokat, szeszes italokat, mosó-szárító gépeket, tévéket, fagyasztott élelmiszereket, evőeszközöket vittek el mindösszesen 1,8 millió forint értékben. A nyomozás során ennek közel fele megtérült. A lopáshoz használt autóra hamis rendszámot szereltek és azt a sofőr eltiltás hatálya alatt vezette.

A járási ügyészség a vádlottakat minősített lopás bűntett elkövetésével vádolja. A vádlottak bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

 (Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség)

Kezdőkép: illusztráció.