Csillag börtön, fegyház, börtönbüntetés

Alvó lakók kifosztásáért 4 év börtönbüntetést kapott egy csongrádi férfi

Rendőrség

A Csongrádi Járási Ügyészség gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a férfit, aki a múlt vasárnap hajnalban egy csongrádi házból az alvó lakók feje mellől vitte el értékeiket.

A vádfeljegyzés szerint a vádlott 2024. szeptember 8-án hajnalban bemászott egy csongrádi lakóház nyitott ablakán, majd a hálószobában alvó sértettek párnái alól kivette mobiltelefonjukat. Az ágy mellett talált női táskákat szintén magához vette és átkutatta, az abban lévő készpénzt és arany ékszereket zsebre tette, majd mivel a sértettek a motozására felébredtek, elmenekült.

A férfi az alvó állapotuk okán védekezésre képtelen sértettektől összesen közel 400.000 Ft értéket vitt el, melyet a rendőrség részben fellelt és a sértetteknek visszaadott.

A járási ügyészség a különös visszaesőnek minősülő vádlottat két rendbeli kifosztás bűntette miatt állította bíróság elé.

Az ügyben tartott tárgyaláson a terheltet a Csongrádi Járásbíróság a vád szerint bűnösnek mondta ki, és halmazati büntetésül 4 év börtönre ítélte. Az ítéletet az ügyészség és a védelem is tudomásul vette, így az jogerőre emelkedett.

(Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség )

Fotó: Frank Yvette