Pénz

66 millió forintot mosott tisztára egy testvérpár Csongrád-Csanád megyében

Rendőrség

A Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség vádat emelt azzal a megyebeli kistelepülésen lakó testvérpárral szemben, akik bűncselekményekkel akarták kompenzálni az őket ért kárt.

A vádirat szerint a vádlottak egyikét hamis kriptovaluta befektetés ígéretével csapták be és okoztak neki 28 milliós kárt. Mivel a vádlott feljelentése miatt indult nyomozás eredménytelen maradt, ezért a férfi ismeretlen külföldiekkel kötött megállapodást követően több pénzintézetnél is számlát nyitott. A számlákra azután a megbízók által elkövetett, ugyancsak nagy hozamot ígérő, hamis kriptovaluta befektetésre irányuló csalásokból származó pénzeket utaltak át, amelyeket a vádlott a megbízói útmutatása alapján tovább utalt, elfedve így a bűnös pénzek eredetét. Miután a férfi bankszámláit zárolták a bankok, felkérte testvérét, aki ugyancsak ebből a célból számlákat nyitott és tovább folytatták fentieket. A vádlottak a 2021. április és 2022. március közötti időszakban 66 millió forint tisztára mosásában működtek közre.

A főügyészség a testvérpárt minősített pénzmosás bűntett elkövetésével vádolja. A vádlottak bűnösségéről a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

(Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség)

Fotó: Frank Yvette