Budapest, 2024. március 25. Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára, Cseh Ottó, a Magyar Evezős Szövetség elnöke, Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke és Bíró Péter, a Nemzeti Sportügynökség elnök-vezérigazgatója (b-j) az evezős Európa-bajnokságról a budapesti Francia Intézetben tartott sajtótájékoztatón 2024. március 25-én. A bajnokság és kontinentális kvalifikációs regatta - amelyen összesen 14 kvótát osztanak ki a párizsi olimpiára - egy hónap múlva, április 25-én kezdődik a szegedi Maty-éren. MTI/Kovács Tamás

Evezős Eb és olimpiai kvalifikáció – Érmeket és kvótát is remél a hazai szövetség a magyaroktól

Kilenc magyar egység a kontinensbajnokságon, öt pedig a párizsi kvótáért száll vízre csütörtöktől vasárnapig az evezős Európa-bajnokságon, illetve a kontinentális és parakvalifikációs regattán a szegedi Maty-éren.

Szeged, Nemzeti Kajak-Kenu és Evezős Olimpiai Központ, Maty-ér, kajak-kenu, sport

Evezős Eb és olimpiai kvalifikáció – Két érem és kvótaszerzés a cél Szegeden

Cseh Ottó, a Magyar Evezős Szövetség elnöke két éremben bízik a szerdától vasárnapig a szegedi Maty-éren sorra kerülő evezős Európa-bajnokságon, illetve a kvótaszerzésre is reális esélyt lát az egypárevezősöknél a kontinentális és parakvalifikációs regattán.